Leg med apps fra Ramasjang og Minisjang i daginstitutionen

Få overblikket over DR apps til børn, som I gratis kan hente ned til jeres institutions tablet og lege med.

Leg med Hr. Skæg, Børste og andre sjove DR karakterer inde i DRs apps til børn.

Det kan være svært at finde gode læringsspil til daginstitutionens tablet, men kender du alle DRs apps til børn? Her får du en lille guide til fire forskellige apps og idéer til børnehaven eller vuggestuen.

DR Ramasjang - appen

Børn elsker at spille og lege, og det er fantastisk læring. Ramasjang - appen har mere end 50 spil, som er skræddersyet til Ramasjangs trofaste fans.

Her kan I lave musik med Mini Beats, snakke om følelser med Katrine i Luk op Luk i eller gå på bogstavjagt med Hr. skæg.

Kig i billederne her og se, de forskellige funktioner i Ramasjang - appen.

  • Gå på opdagelse inde i Ramasjang-appen. Hvis I scroller op og ned, kan I opleve mange fantastiske universer, I kan også trykke på det runde ikon i hjørnet for at komme til tv, spil og musik.
  • Inde i appen kan I vælge katagorierne TV, spil og musik.
  • Der er over 50 spil inde i Ramasjang - appen, og her kan I gå på jagt efter sjove og lærerige spil til børnene. I kan også downloade spillene ned til jeres tablet, så børnene ikke altid skal være i nærheden af internettet, når de vil spille. Se mere om dette i linket under billederne.
  • Hør alle ramasjang-hitsene og hold en stor dansefest på stuen med musikvideoer fra børnenes yndlingsprogrammer fra DR.
  • I kan også se alle fjernsynsprogrammerne fra Ramasjang inde i Ramasjang - appen.
1 / 5

DR Minisjang - appen

Minisjang - appen er til de 1-, 2- og 3-årige børn.

I Minisjang - appen kan I lege med Børste, som er et sjovt lille pindsvin, der bor i Minisjang.

Appen indeholder 3 små lege til de mindste, og når du har hentet appen, ligger alt indhold på din enhed, så du kan bruge appen uden internet.

  • Børste er et sjovt lille pindsvin, som bor i Minisjang, og han elsker at udforske verden og lære om de nye ting, han finder. Børste er også en fantastisk legekammerat, der deler de små børns begejstring over de mindste ting i livet - småt er nemlig godt! Lær Børste at kende og leg med Børste i appen.
  • Badeværelseslegen er en god indgang til at tale med de yngste om alt det sjove og svære, der sker på et badeværelse. Hjælp Børste på med at gå toilettet, vaske hænder, børste tænder og gå i bad. Denne leg øver børnenes finmotorik og forståelse af årsag-virkning.
  • Hov hvor er alle Børste ting blevet af? Børste er lidt af en tingfinder, og i denne digitale pegebogs-leg skal I hjælpe Børste med at finde alle tingene igen – og igen. Med denne leg kan børnene lære nye ord samt øve sig på øje-håndkoordinering.
  • Appen indeholder sang- og fagtelege og har både nye og klassiske hits til de yngste, som I kan synge med på og spille på instrumenter til. Denne leg øver børnenes motorik og sprog.
1 / 4

Hjælp til at begrænse skærmtiden

I det afskærmede 'forældreområde' kan I sætte Minisjang - appen til at gå i dvale på det tidspunkt, du ønsker. Når appen går i dvale, toner skærmen ned, og Børste bliver træt og skal lægges i seng for at sove. På den måde kan du som pædagogisk personale sætte en passende skærmtid for børnene, og det kan være en hjælp til, at det er lettere at få slukket for skærmen.

1 / 5

DR Naturspillet

Lav jeres egen vilde vidunderlige verden i naturspillet 'Det vilde vidunderlige naturspil'.

Spillet er en separat DR App, hvor I skal skabe en verden, som dyr har lyst til at flytte ind i. Plant træer og blomster, lav søer og grav bakker og se, hvem der flytter ind i jeres landskab!

Undervejs dukker forskellige danske dyr op, og Motor Mille fortæller om dem, samt kan I se dem i jeres "Naturbog" inde i appen.

  • Vælg den verden, I gerne vil bygge.
  • Plant træer, planter og lave søer og floder. Hold øje med, hvilke dyr, der flytter ind i jeres landskab.
1 / 2

Bamselægen

Bamselægens Bamsescanner app giver jer mulighed for at undersøge og behandle stuens bamer, når de bliver "syge".

I appen kan I enten diagnostisere bamsen ud fra Bamselægens hint til, hvad bamsen fejler eller selv vælge, hvad I vil undersøge på bamsen.

Kig billederne herunder igennem og se, hvordan I bruger appen.

  • Bamselægescanneren er en separat app.
  • I Bamselægescanneren kan I selv vælge, om I vil prøve at se, om I kan gætte, hvad bamsen fejler ud fra Bamselægens hints eller trykke på et organ og undersøge det.
  • Inden I kan bruge scanneren, skal I huske at printe bamseplasteret ud. Det kan I finde på dr.dk/bamseplaster
  • Placér plasteret på den syge bamse og scan bamsen for sygdomme.
  • Her har bamsen brækket benet. Bamselægen fortæller jer, hvordan I hjælper bamsen med at blive rask.
  • Hip Hip Hurra! I fiksede knoglen, og bamsen har nu ikke brækket benet længere.
1 / 6