Ekstra: Opskrift på Alfreds Grundlovskage

Hvad spiser man til Grundlovsdag? Alfred var i finalen i 'Den store Juniorbagedyst 2023', og han har lavet sit bud på en lækker Grundlovskage.

(© Grafik: Matilde Huus Eriksson)

Til jul spiser du måske and eller flæskesteg. Til påske spiser du påskeæg, og til fastelavn spiser du nok fastelavnsboller. Men hvad spiser man til grundlovsdag? Alfred har givet sit bud, som er en lækker grundlovskage. Du kan læse Alfreds opskrift på grundlovskagen her. Alfreds kage er rigtig flot, men den er også ret svær at bage. Det er derfor en god idé at få hjælp fra en voksen.

Alfreds grundlovskage:

Du skal bruge:

Blondiebund:

200 gram hvid chokolade

200 gram smør

3 æg

175 gram sukker

130 gram mel

1 tsk salt

Hindbærmousse:

320 gram hindbær

110 gram sukker

1 tsk vaniljesukker

5 ½ blade husblas

3 dl piskefløde

Hyldeblomstmousse:

7 ½ blade husblas

4 ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

1 vaniljestang

75 gram sukker

7 ½ dl piskefløde

Pynt:

Rød kagepasta

Røde bær

Marcipan

Sådan laver du blondiebunden:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smelt smøret i mikroovn eller gryde. Hak den hvide chokolade groft. Når smøret er smeltet blandes det til en ensartet masse. Lad det køle af.

Pisk æg og sukker. Tilføj derefter mel, salt og den afkølede chokoladeblanding.

Hæld kagen i en springform på 22 millimeter og bag i 35 minutter. Sæt kagen på frys herefter.

Sådan laver du hindbærmoussen:

Sæt hindbær, sukker og vaniljesukker i kog i en gryde. Lad det simre i 2-3 minutter.

Hæld hindbærrene i en si og sigt puréen ned i en skål, så selve bærerne ikke kommer med.

Vrid husblassen og kom i med det samme. Lad det køle af i køleskabet.

Pisk fløden til let flødeskum. Vend den afkølede puré i flødeskummen lidt ad gangen. Sæt på frys.

Sådan laver du hyldeblomstmoussen:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Kom hyldeblomstsaft, sukker og vanilje i en lille gryde, og lad det simre indtil saften er kogt ind til ca. 2 dl.

Vrid husblassen fri for vand og tilsæt i den varme hyldeblomst. Rør godt rundt. Sæt til side for at køle af til ca. 37 grader.

Pisk fløden til let skum. Det er vigtigt ikke at piske for meget. Vend et par skefulde af flødeskummet i hyldeblomstsaften og bland godt. Hæld derefter hyldeblomstsaften over i flødeskummet og vend det forsigtigt rundt, indtil det er blandet helt sammen.

Tag en tredjedel af moussen, og hæld det i en sprøjtepose.

Sådan samler du kagen:

Sæt blondiebunden i en springform med kageplast i. Hold nedenunder blondiebunden, så den ikke knækker.

Tag så resten af hyldeblomstmoussen (to tredjedele) og hæld over blondiebunden, og lad den sætte sig helt i køleskabet. Smid den evt i fryseren, hvis det skal gå stærkt.

Hæld derefter hindbærmoussen på, og lad den sætte sig helt i køleskabet. Smid den evt i fryseren, hvis det skal gå stærkt.

Rul et marcipanbånd ud i en 0,5 cm tykkelse. Skær det så det kan nå hele vejen rundt om kagen på ydersiden.

Tag kageplasten af og rul marcipanbåndet på kagen.

Tegn nogle fine Dannebrogsflag med rød pastafarve på marcipanbåndet rundt om kagen, eller hvad du ellers har lyst til at tegne på din Grundlovskage.

Sprøjt hyldeblomstmoussen i sprøjteposen ovenpå kagen med en valgfri tyl. Sprøjt det udover hele toppen på kagen, så det kan bruges som det hvide i et Dannebrogsflag.

Pynt med friske røde bær oveni hyldeblomstmoussen, så det kommer til at ligne det røde i flaget.

Så har du en lækker Grundlovskage, som du kan servere for familie eller venner.