Hvem bliver den næste Jada eller Tobias Rahim? Her er 4 musikere, vi tror på i 2024

Vi har taget et kig i krystalkuglen og peger her på fire musikere, som kan blive rigtig store i 2024.

Et nyt år er over os, og det betyder en masse ny musik. Derfor peger vi på fire navne, som vi tror på i 2024. (Foto: © Grafik: Oliver Seppo, Pressefoto / DR)

I gamle dage skulle du besøge en troldkvinde omgivet af krystaller og tarotkort, som ville kigge ind i en krystalkugle, før du kunne få svar på, hvordan fremtiden så ud.

Vi har ingen krystalkugle, og tarotkortene er ikke lige blevet medbragt på kontoret i dag, men vi tør alligevel godt vove at påstå, at vi kan fortælle dig, hvordan fremtiden kommer til at se ud – i hvert fald for fire nye navne på den danske musikscene.

For nu, hvor 2023 går på held, er det passende at tage et kig mod fremtiden og se på, hvem der kommer til at få sit store gennembrud i det kommende år, hvem vi spiller og kommer til at spille på P3, og hvem du skal holde et ekstra øje med for at imponere vennerne med din store musikviden.

Vi peger herunder på fire navne, som stadig er nye, og som stadig befinder sig i vækstlaget i den danske musikbranche. Men det er også fire navne, som, vi tror, kommer til at skyde op mod de højere luftlag, inden 2024 er ovre.

Du kan møde dem lige her:

1

Lucy

Lucy har indtil videre udgivet tre singler og været i rotation på P3 radio. (Foto: © Stefan Wessel, DR)

"Hey, det' okay at være lidt deprimeret" slog Lucy fast allerede på deres debutsingle, som udkom i juni. Mantraet for kvartetten er nemlig, at man skal kunne tale om de svære følelser i livet, og at det er stærkt at være sårbar. Sådan lød det i hvert fald fra Lucy, da vi mødte dem tidligere i år.

Lucy laver danskproget popmusik med melodiske guitarer, der drømmer om ungdommen og fortæller historierne om den første kærlighed og at finde sin plads og vej i livet. Det er soundtracket til den første cykeltur gennem byen, hvor du har smidt jakken i kurven, fordi foråret endelig er på vej.

Det er førstegangsoplevelserne, der er i fokus, for dem er der mange af, når man stadig er teenager, som hele bandet netop er.

Jens Bjerre, Sofus Koed Pedersen og Sylvester Spangenberg har kendt hinanden, siden de var helt små, og under coronapandemiens første, ensomme sommer slog de lejr i Jens' kælder - og her opstod Lucy. Kort tid efter kom Bertram Thorsen med i bandet, og resten er historie.

Lucy har udgivet tre singler indtil videre, 'Deprimeret', 'Amor' og 'Lander et sted', og til foråret spiller de koncert i Lille Vega i København.

2

Mumle

Mumle har udgivet tre singler indtil videre. 'Julefred', 'Det modsatte' og 'Moonwalkman' hedder de. (Foto: © Jeppe Klausen)

Mumle er den lille stemme, vi alle har indeni. Hun er hverken høflig, betænksom eller sød – hun er bare hudløst ærlig. Sådan beskriver Mumle i hvert fald sig selv.

Mumle hedder i virkeligheden Julia Kathrine Hansen, og hun bor i Vamdrup lidt uden for Kolding. Under kunstnernavnet Mumle har hun udgivet tre singler – inklusiv en julesang, som egentligt er lidt en anti-julesang.

Men uanset om det er jul eller ej, skal du finde trompetbukserne og benvarmerne frem og toupere dit hår til ukendelighed. Mumle tager os nemlig tilbage til 1980'erne – som jo bekendt var et årti med solide, danske pophits.

Hendes sange kunne lige så godt have ligget på et kassettebånd for 40 år siden, men de fungerer simpelthen lige så godt i dag.

Med 'Det modsatte' og 'Moonwalkman' – Mumles første to singler – er det svært at stå stille og ikke skråle med. Mumle italesætter de følelser, man måske skammer sig lidt over, så det føles egentlig bare virkelig rart at blive spejlet i sine lidt forbudte følelser som misundelse og vrede.

3

Ilma

Ilma har udgivet albummet 'Everything I Love is Killing Me', hvorpå man finder den tidligere P3's Uundgåelige 'For a Moment'. (Foto: © Betina Garcia, DR)

Alt, jeg elsker, dræber mig.

Det var budskabet med Ilmas debutalbum, 'Everything I Love is Killing Me', som udkom den 10. november. Det er et album, som har fået flotte ord med på vejen af blandt andre Soundvenue, og hvor sangen 'For a Moment' også blev P3's Uundgåelige.

Ilma er R&B af international standard. Hun mestrer genren i en sådan grad, at man skulle tro, hun havde et kæmpe hold af internationale stjerneproducere bag sig.

I virkeligheden er Ilma er partnerskab mellem Ilma Haskovic og Jonas Bark, hvor de med Ilmas vokal og Jonas' innovative produktioner skaber en lyd, der er usædvanlig på den danske musikscene.

Det har da også været noget af en rejse, Ilma har været på hen mod skabelsen af debutalbummet. Hun har nemlig tidligere fortalt P3, hvordan hun har fundet sig selv og opbygget sit selvværd i skabelsesprocessen.

Til januar er Ilma én af Vegas Udvalgte, hvor hun spiller i Store Vega i København. Det er er et event, hvor blandt andre Jada og Drew Sycamore tidligere har spillet. Du kan også fange hende på festivalen Thy Alive denne sommer.

4

Dos Santos

Dos Santos udgav den 8. december sin første ep, 'Samba'. (Foto: © Niklas Adrian Vindelev)

Hvis du tager sambaens filosofi, farverne og festen, og kombinerer det med en personlig fortælling om tab og savn, har du Dos Santos.

Christian Lima Dos Santos Ringsing har taget sit efternavn som kunstnernavn og lavet en ode til sin brasilianske mor, som han mistede, da han var blot 13 år gammel. Resultatet er hans debut-ep,'Samba', som udkom i starten af december.

Musikken er tydeligt inspireret af de brasilianske rytmer, Dos Santos er vokset op med, mens den også har taget elemeneter fra R&B og elektronisk pop til sig.

Det er eksperimenterende og fremsynet, men det er samtidig let at modtage og danse til.

Dansen er nemlig vigtig for Dos Santos. På mange måder er dansen den helt store frihedsfølelse, hvor du glemmer alt om tid og sted og blot bevæger dig i takt med rytmerne på 'Samba'. Det er frihed i hovedet, hjertet og kroppen.

Til januar spiller Dos Santos til Vegas Udvalgte i Store Vega i København.

P3 præsenterer: Musikåret 2023