På Roskilde Festival er der flere typer gæster.
Der er dem, der vælger at tage hjem samme aften. Så er der gruppen, der er med i musikdagene, mens de mere hardcore holder ud hele ugen.
Men så er der en sidste type festivaldeltagere, der er i en helt anden liga.
Dem, der går all in og river flere måneder ud af kalenderen og bruger en mindre formue og samtlige weekender på at bygge den helt perfekte camp.
Den type festivalgæster kan du finde i Dream City; et stort areal ude på campingområdet, der er reserveret til folk, der tager deres camps virkelig seriøst.
Her er der ingen slatne presenninger, døde pavilloner og kollapsede klapstole.
Tværtimod byder området på rigtige bygningskonstruktioner, der ligner små palæer bygget af træ med tage, dj-stationer, sofaarrangement - og elektricitet, hvis solcellerne ikke giver nok.
Vi taler 55 camps, der er bygget som en zoo, posthus, brandstation, bibliotek - og meget mere.
Bortset fra enkelte camps, der har fået tilladelse til at blive stående året rundt, bliver alt bygget op fra bunden, og det hårde arbejde i Dream City starter allerede i april og fortsætter hver eneste weekend - og nogle gange hverdage - op til festivalens start i juni.
- Vi har været her 100 dage før festivalen, hvor vi gik i gang med at bygge vores camps, siger Emil Nielsen, 31 år.
- Dream City er den vildeste måde at få lov til at være medskaber på Roskilde Festival. Vi er nogle, der lægger markant flere timer end langt de fleste - og folk køber stadig selv billetten oveni. Der er mange ildsjæle her.
Dream City er meget mere end at bygge. På de ti år, det har eksisteret, er der skabt et stort fællesskab med 2000 mennesker på Facebook, der laver arrangementer for hinanden og hygger i byggedagene.
Det hele kulminerer i en kæmpe housewarming ugen før festivalen med dj og mad til alle. Søndag, hvor hele festivalen er slut, er der fællesoprydning, som alle skal deltage i.
- Vi bliver lidt som én stor familie. Det er som et meget stort naboskab, der kan noget helt unikt. Mange finder nye venskaber og finder sig selv i Dream City, lyder det fra Emil, der også selv har fundet en af sine bedste venner i byggeprocessen.
Siden 2014, hvor Emil var med til at skabe Camp Bodega, som stadig er en fast lejr i Dream City, har han været engageret i Drømmebyen. Først som teamleder i mange år, og i dag står han for identitet, kommunikation og registrering og er med til at udvælge ansøgerne.
Ja, du læste rigtigt - det kræver nemlig en ansøgningsproces og godkendelse at få lov til at bygge sin camp i Dream City, så den forbliver divers og holder "the orange feeling" intakt, som han forklarer.
Se nogle af de kreative camps herunder:
Camp Cirkus
Andreas og Jonas har bygget deres camp med to andre venner, og de fire har brugt cirka 250.000 kroner på projektet og hver lagt 20 arbejdstimer hver weekend de sidste fire måneder.
- Det er vildt, når man går fra ikke at have haft en friweekend i mange måneder til pludselig at være på Roskilde Festival, hvor det hele bare kører, siger de.
Hvorfor Cirkus-tema?
- Vi er nogle gøglede mennesker, der synes, der manglede et cirkus-tema her i Dream City-- Vi vil holde nogle gøglede fester, hvor man bare kan være sig selv.
De har bygget Camp Cirkus på en trailer med en cirkus-tema-konstruktion ovenpå og med solide højttalere importeret fra England.
Højttalerne kom i den grad i brug i opvarmningsdagene, hvor de havde store navne som Emil Lange, Emil Stabil, Rune Rask og BOA BOA (dj-trio med Oscar Bjerrehuus) ude at spille i deres vogn.
- Vi fik at vide, der var over tusind mennesker til koncerterne. Det var vildt. Vi kunne slet ikke hamle op med så mange, og folk bagi kunne ikke høre musikken. Så vi har planer om at gøre det endnu større til næste år, så vi kan spille for endnu flere, siger de.
Ingen af de fire venner er håndværkere, men arbejder som stylist og dj, lydtekniker og i eventbranchen. Dog er Andreas' far elektriker.
- Min far har været på speed-dial hele tiden, som Andreas siger.
Camp Croquet
- Vi spiller alt mellem tre og otte timers kroket, lyder det fra Charlotte.
- Det meste af dagen spiller vi. Kroket er et dejligt spil, og fremmede kan joine, hvis de har lyst. Det er fedt at have en aktivitet at tage sig til, og man kan gå i pitten uden for banen, hvis man lige har brug for en pause og at drikke en øl. Jeg er meget glad for at være med i campen, vi kender alle hinanden på kryds og tværs fra DTU, så det er en fed måde at mødes og holde sommerferie på, siger hun.
Camp Bibliotek
- Vi syntes, der manglede et bibliotek herude, så det byggede vi. Her kan man komme og låne bøger og slappe af i vores hængekøje. Man kan også få læst bøger højt af os, hvis man har for mange tømmermænd, siger Søren, der er primus motor for at bygge lejren.
- Jeg bruger cirka 4-500 timer om året på at få Camp Bibliotek op at køre, for der er også en del administrativt i forbindelse med lejren, siger Søren, der på billedet ovenover ses med veninden Hannah.
Hvorfor mente I, der manglede et bibliotek?
- Der er masser af fest alle andre steder, men bøger giver hygge og afslapning. Så vi prøver at have det som en rolig oase herude for dem, der har brug for det.
- De fleste af os i campen er uddannede bibliotekarer, og vi mødtes på Danmarks Biblioteksskole, hvor det startede. Vi har fået lov til at overvintre for første gang i år, og det gør det hele en del nemmere, da vi ikke er håndværkere, men dumme akademikere, som ikke rigtigt ved noget om at bygge. Så det er utroligt, at det rent faktisk lykkes hver år, siger han.
Camp Cuddle
- Det startede i 2014, hvor vi var 10-12, og nu er vi 30 venner - blandet piger og drenge, der holder konceptet kørende. Det er pink, hygge, madrasser og at cuddle. Vi har i nogle år lavet verdensrekordforsøg i verdens længste kæde af folk, der spooner - og slog den et år. Vi var 1410 mennesker, der lå i ske, og det slog rekorden i Guinness Rekordbog - dog er vi ikke i den, fordi der ikke var en officiel repræsentant herude, lyder det fra vennerne Lucas og Lasse.
- Man møder en masse nye mennesker herude, og det er bare hyggeligt at få en lille bid af den her "orange feeling" i ugerne og månederne op til festival og bygger en by og et byfællesskab op. Det er det hele værd, siger Lucas.
Camp Turistmisinformation
- Vi syntes, der manglede en informationsbod, men da vi godt vidste, at vi ikke ville have styr på det hele, skrev vi "mis" foran, så vi ikke kom i problemer. Her sender vi dig altid gerne i den forkerte retning, hvis du kommer og spørger om noget, siger Bjarke og Jens.
- Derudover har vi samtykkeerklæringer, vi deler kondomer og proteinbarer ud og står for nøgenløbet. Vi har været i Dream City i syv år, og vi har det bare pissehyggeligt. Det startede vist på et pædagogseminarium engang, og så er der kommet mange til fra forskellige andre camps, som ville være med i det her community.
Camp Bodega
- Camp Bodega er en lejr, vi har haft siden 2014. Hvis man er sød og rar og har lyst til at være med, kan vores lejr rumme alle. Hvis vi har shots, vil vi meget gerne dele ud til andre, forklarer Emil.
Det er én af de ældste camps i Dream City, og én af de få, der får lov at stå hele året. Men den 28. marts 2019, lige inden byggesæsonen gik i gang i april, gik hele Camp Bodega op i flammer.
- Vi blev ringet op af lokale, som fortalte, at der var ild i vores camp. Nogle havde sat ild til den, og bygningen var brændt ned til grunden. Men de andre camps startede en fundraising og samlede penge ind til os, og festivalen hjalp os også. På grund af donationer havde vi råd til at bygge en helt ny bygning op, og så knoklede vi bare igennem, så vi kunne nå at blive klar til festivalen, siger han.