På Jelling Musikfestivals aller- aller- allermindste scene står en ung fyr med superhurtige solbriller og spiller elektronisk musik foran cirka 26 mennesker.
Ved første øjekast er det måske liiidt svært at tro på, at fyren på scenen ved flere lejligheder har spillet foran et menneskehav på 40.000 personer og har lavet flere sange med millioner af afspilninger.
Men det har danske DJ Julius Sylvest altså gjort – bare ikke lige i Danmark, hvor hans numre måske mest er kendt blandt mere hardcore fans af elektronisk musik.
Til gengæld har han rejst verden tynd og spillet shows i alt fra Rusland til Brasilien - og ikke mindst også i verdens folkerigeste land, Indien.
I Indien har han også produceret flere numre, og flere af dem har på tværs af platforme mange millioner afspilninger.
Numrene er lavet sammen med den elektroniske musiker Nucleya, som af mange anses som Indiens største DJ.
Og når man er størst i Indien, er man i et land med 1,4 milliarder indbyggere altså meget stor, fortæller Julius Sylvest:
- Altså jeg vil ikke sige, at DJ Nucleya har Michael Jackson-status i Indien, men det er fandeme tæt på!
- Hans fans tilbeder ham virkelig og lægger sig bogstavelig talt på knæ for ham, når han er på besøg. Det er vildt at opleve!
DJ-udstyr på kamelryg
Men hvordan faen får en ung dansk knægt et samarbejde med den største DJ i det største land i verden?
Det korte svar er: talent.
Julius Sylvest var nemlig i en tidlig alder tilpas talentfuld til - som den første dansker nogensinde - at blive udvalgt til det i dag lukkede 'Red Bull Music Academy'. En prestigefyldt uddannelse, som blandt andet havde til formål at udvikle og udveksle musik på tværs af landegrænser.
Og det var gennem rejserne med akademiet rundt i verden, at han indledte samarbejdet med DJ Nucleya, da de mødtes i Indien.
Det var tilbage i begyndelsen af 10'erne, hvor Julius kun var i starten af 20'erne – og i flere måneder ad gangen over en årrække rejste han og Nucleaya Indien tyndt sammen.
- Det var mit indiske eventyr. Det var helt vildt. Vi turnerede alle indiens små regioner og kom på et tidspunkt så langt ud i en ørken, at vores bil brød sammen, og vi måtte have en kamel til at trække alt vores udstyr!
Populariteten eksploderede
Elektronisk musik, som den Julius Sylvest og DJ Nucleya har dedikeret deres liv til, er i dag kæmpestort i Indien.
Sådan var det dog ikke i begyndelsen af 10'erne. Men netop i de år, Julius rejste rundt i landet, voksede populariteten voldsomt.
På Julius' og Nucleyas nok største hit 'Mumbai Dance' kombinerer de to DJ's indiske traditionelle rytmer med de elektroniske beats – og det var nok nøglen til indernes hjerter, mener Julius.
- Elektronisk musik blev kæmpestort i den periode. Det kunne vi tydeligt mærke, og Nucleaya var altså en af dem, der virkelig fik gjort genren spiselig for inderne.
En guddommelig tilstand
Efterhånden som genren voksede, opdagede Julius også indernes passionerede forhold til musik.
- Det er nærmest et religiøst forhold. De har jo en meget gammel musiktradition, og de ser det guddommelige i mange aspekter af livet – også i musikken.
Også dans er en meget integreret del af indisk kultur. Det kan man for eksempel se i de mange indiske Bollywood-film, hvor dansescener ofte fylder rigtig meget.
Og på dette punkt var den elektroniske musik også et match:
- Alene på YouTube ligger der over 100 videoer, hvor der bliver danset og lavet koreografier til nogle af de sange, som jeg har været med til at lave. For eksempel 'Mumbai Dance'. Det er super fedt! fortæller Julius Sylvest.
Hvis man tager de rød-hvide dannebrogsbriller på, kan man måske argumentere for, at Julius Sylvest var med til at få den elektroniske musik til at blomstre i Indien?
I hvert fald rejste han jo landet tyndt i de år, hvor genren eksploderede?
- Arh, det tror jeg nu ikke helt, man kan sige, siger Julius Sylvest selv.
- Men jeg er vildt glad for mit indiske eventyr, og hvis jeg havde bare en lillefinger med i at udbrede vores musik, er jeg da mega stolt af det.
Fra Mumbai til Jelling
Tilbage på scenen i Jelling er Julius Sylvest ved at sætte et punktum for sine 45 minutters optræden.
En lille gruppe piger med tusch tegnet over hele kroppen danser ind foran scenen, mens de filmer hinanden – og ude i siden står en gruppe drenge og kører deres femte ølbong ned.
Ufortrødent tæver Julius taktfast løs på sin trofaste trommemaskine, som faktisk er den samme, som han havde med på kamelryg i Indien.
- Den virker stadig, men jeg måtte reparere den lidt på et tidspunkt. Måske var der kommet sand i den fra ørkenturen, lyder det med et grin fra Julius Sylvest.
Humøret er højt, selvom antallet af tilskuere under koncerten ikke nåede helt samme niveau, som han har prøvet før.
Men sådan er det altså bare, når man primært har hittet i Indien.