Hvor går grænsen, før de penge, du bruger på spil, gambling og odds, bliver til afhængighed og i sidste ende ludomani?
I serien ’Gambler’ møder vi Rasmus, Mickey, Christian, Marcus, Bastian, Magnus og Alexander. Alle unge mænd, der har pengespil tæt inde på livet, men de kommer alle med et vidt forskelligt udgangspunkt.
For Marcus var spil og gambling få skridt fra at koste ham livet, Rasmus er selvstændig og for ham er spil et arbejde, mens det for Mickey er en hobby. Gennem seks afsnit taler de syv unge sammen og deler erfaringer, tanker og holdninger til spil, afhængighed, familie og relationer.
Inddragelse af de unge
- Ambitionen med serien og temaet på tværs af P3 er, at vi sammen med de unge bliver klogere på, hvad pengespil er for en størrelse. Vi vil gerne se nærmere på, hvad det er for nogle mekanismer, der gør, at man spiller, og hvad det er, der sker, når man bliver afhængig. Vi har skabt temaet sammen med de unge, som har givet inputs til vinkler og tematikker, og derfor ved vi også, hvad det er, der optager dem, inden for spil og ludomani. Vi vil gerne prikke hul på et meget tabubelagt emne og samtidig inspirere til, at man tager snakken med hinanden, hvis man er på vej ud over kanten, siger Linda Etgar, der er chef for eksternt tv og tværgående på P3.
Fokus på tværs af P3
Hele uge 37 vil P3 på tværs af dr.dk, radio, sociale medier og DRTV have fokus på, hvad ludomani er, hvordan det udvikler sig og hvordan man kan tale med hinanden om det.
Alle afsnit af ’Gambler’ kan ses på DRTV.