Nyt P3-videnskabsprogram undersøger hvordan det hele hænger sammen

En ny podcastserie fra P3 lægger op til videnskabsformidling på en helt ny måde.

Barbara Nyholm og Anders Hagen er værter i P3's nye podcastserie 'I virkeligheden'. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

I en ny podcastserie på P3 tager de to værter Anders Hagen og Barbara Nyholm videnskaben i den ene hånd og mikrofonen i den anden, når de udfordrer hinanden og lægger krop til en stribe forsøg, der skal opklare, hvordan det hele i virkeligheden hænger sammen.

Missionen er at finde ud, hvad der er op og ned på en stribe urbane myter, såsom hvor meget vi bliver overvåget på internettet, at vi bliver afhængige af vores telefoner, eller at tarmskylning er verdens bedste slankekur.

I første sæson kan lytterne som minimum forvente at få svar på følgende spørgsmål:

* Hvor meget bliver vi i virkeligheden overvåget?

* Hvad sker der i virkeligheden med os, når vi ser porno?

* Er tarmen i virkeligheden en 2. hjerne?

* Kan man i virkeligheden selv gøre noget for at mindske CO2-udspillet?

* Hvor nemt bliver vi i virkeligheden afhængige af vores telefoner?

* Hvad sker der i virkeligheden med os, når vi hører musik?

* Er danske ulve i virkeligheden farlige?

Alt det og meget mere kommer for en dag, når værterne hver uge lægger deres kroppe i videnskabens hænder for lytternes skyld. De to værter opfordrer dem også til at sende videnskabelige udfordringer på ivirkeligheden@dr.dk

”Det her er videnskabsformidling på en helt ny måde. Udover at lytterne er sikret en perlerække af videnskabelige ”wauw”-oplevelser kan man også roligt forberede sig på nogle hysteriske latteranfald. Så lyt ikke til den i upassende situationer”, siger DRs podcastredaktør Rasmus Bjerre.

Serien hedder 'I Virkeligheden' og udkommer i tre sæsoner i løbet af året. Første gang bliver onsdag morgen den 28. februar på dr.dk/p3podcast.

Hvor danmarkshistorien i 2017 blev det store samtaleemne, står 2018 i videnskabens tegn i DR. I en lang række programmer og aktiviteter året igennem sætter DR spot på, hvordan dele af videnskaben ændrer vores liv, og hvad den betyder for den måde, vi ser os selv på.