Den 1. oktober starter en ny hverdag for Tinne Hjersing Knudsen, når hun begynder på sit nye arbejde som korrespondent. Noget hun har drømt om i årevis – og grunden til, at hun blev journalist. Hun skal dække Storbritannien, som er et land i opbrud. Brexit gør snart sit endelige indtog, og landet har været hårdt ramt af coronapandemien.
- Da jeg var barn, sad jeg foran tv’et og så TV-Avisen. I mit hjem blev der altid talt med meget stor beundring om DR’s korrespondenter. Derfor har jeg altid villet være journalist, siger Tinne Hjersing Knudsen.
Det er ikke uden udfordringer, at Tinne Hjersing Knudsen skifter arbejde. Med den nye stilling bliver det ikke bare et farvel til ’P1 Morgen’, hvor hun har haft sin gang det sidste års tid, men også et goddag til tv-mediet, som hun aldrig har prøvet kræfter med før.
- Det er en lidt mærkelig situation, fordi jeg er ked af at skulle forlade mit arbejde på ’P1 Morgen’ så tidligt og så hurtigt, men det her var simpelthen en fantastisk mulighed. Jeg kunne jo ikke ikke søge det, griner Tinne Hjersing Knudsen.
Udenrigspolitik som rød tråd
Med sine 29 år har Tinne Hjersing Knudsen allerede nået en masse. Hun er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har efterfølgende arbejdet på Politiken, Berlingske og Radio24syv, hvor hun blandt andet lavede programmet ’The Brexit Club’. Udlandsstof har altid interesseret hende.
- Den eneste røde tråd i min karriere som journalist er min interesse for udlandsstof. Jeg kom ret hurtigt til både Bruxelles og Oslo, hvor jeg arbejdede som korrespondent for Politiken og Berlingske. Da jeg kom hjem, troede jeg, at jeg skulle være i København i et års tid, men i stedet blev jeg suget ind i Radio24syv-universet. Det var megafedt, men med det her kommer jeg tilbage til selve grunden til, jeg blev journalist, siger hun.
Tinne Hjersing Knudsen har i lang tid set op til mange af de korrespondenter, som DR har på lønningslisten. Nu er de hendes kollegaer.
- Jeg har mødt nogle, da jeg var yngre, der undrede sig over, at jeg var interesseret i udlandsstof. Nu er jeg så 29 år, men trods alt stadig ung for en korrespondent at være, og det - synes jeg - viser, at DR tager unge alvorligt. Jeg er rigtig glad for min ansættelse personligt, men jeg er også glad det signal, siger hun.
Væk fra Big Ben
Tinne Hjersing Knudsen har fulgt Storbritanniens udvikling, siden hun studerede. Fra da daværende premierminister David Cameron i 2014 gik rundt i Bruxelles og talte om en mulig afstemning til nu, hvor brexit snart er fuldt eksekveret.
Konsekvenserne af brexit, både de negative og positive, bliver det vigtigste at dække, men Tinne Hjersing Knudsen har også som erklæret mål at kaste lys på andre dele af Storbritannien. Hun vil væk fra placeringen foran parlamentet og Big Ben og ud i de mindre byer og afkroge af landet og kongeriget.
- Jeg er mere interesseret i dem, der bor i Sunderland end dem, der bor i Downing Street nummer 10, slår hun fast.
Men Tinne Hjersing Knudsen vil også dække de sjove historier. Om briternes humor og kultur, som på en og samme tid minder om og adskiller sig fra den danske.
- Mange i Danmark interesserer sig for britisk politik. Vi føler et nært slægtskab med briterne – de er nogle fætre og kusiner på den anden side af vandet. Vi er meget forskellige, men der er tilpas mange ligheder, så jeg tror sagtens, det kan lykkedes at skabe en genkendelighed for seerne i Danmark, understreger Tinne Hjersing Knudsen.