Morten er tømrer i DR: Han har lige bygget et sommerfugletelt til 'Cirkus Summarum'

Morten Gehring Krogh er manden bag det sommerfugletelt, som i år er at finde på forpladsen ved ’Cirkus Summarum’ i Ballerup og Aarhus. Teltet er en del af projektet ’Ramasjang Redder Sommerfuglene’.

  • Morten Gehring Krogh har brugt fire uger på at skabe sommerfugleteltet, der kan ses på årets 'Cirkus Summarum' i Ballerup og Aarhus. Fotos til denne artikel: Søren Lindhardt og Nicoline Falcon. (Foto: © (C) DR)
  • Sådan ser sommerfugleteltet på forpladsen ved 'Cirkus Summarum' ud. (Foto: © (C) DR)
1 / 2

Siden 2012 har Morten Gehring Krogh arbejdet som tømrer i DR. Ingen dage er ens i et arbejde som hans, og i fire uger i foråret har han arbejdet intensivt på at bygge et sommerfugletelt til dette års ’Cirkus Summarum’, som er godt i gang lige nu.

Som en del af projektet 'Ramasjang Redder Sommerfuglene', hvor alle Danmarks børn kan være med til at hjælpe sommerfuglene, er der nemlig et stort sommerfugletelt på forpladsen foran Cirkus Summarum i Ballerup og Aarhus.

Teltet er et sjovt og interaktivt sted, hvor børn og voksne kan lære mere om sommerfugle og hvordan de kan hjælpe med at bevare dem. I sommerfugleteltet er der forskellige aktiviteter og udstillinger, der giver børn mulighed for at udforske sommerfuglenes livscyklus, lære om forskellige sommerfuglearter og opdage, hvordan de kan skabe et godt levested for sommerfugle i deres eget miljø.

Selve arbejdet med sommerfugleteltet startede med en lille træmodel, som Morten Gehring Krogh har arbejdet ud fra. Derefter har han selv høvlet store træbjælker, slebet, banket, skåret, savet og sat op. Det er et fysisk arbejde, som ikke mange kan prale af i DR.

Selv siger Morten Gehring Krogh om arbejdet:

- Det har været en opgave fyldt med god energi, siger han.

  • Morten Gehring Krogh startede med at lave sommerfugleteltet som en træmodel, og siden har han selv høvlet store træbjælker, slebet og banket til det. (Foto: © (C) DR)
  • Han har også savet og skåret til, og selvfølgelig består teltet også af masser af sommerfugle. (Foto: © (C) DR)
  • Her har Morten Gehring Krogh lavet selve væggen, hvor børn og barnlige sjæle i teltet hos Cirkus Summarum kan tage selfier og selv blive 'forvandlet' til sommerfugle.
  • Sådan ser teltet ud i virkeligheden - lige nu er det stillet op i Ballerup.
  • Teltet er et sjovt og interaktivt sted, hvor børn og voksne kan lære mere om sommerfugle, og hvordan de kan hjælpe med at bevare dem.
  • Børnene kan også selv udforske sommerfuglenes livscyklus og lege, at de er sommerfuglelarver.
1 / 6

Skal engagere børn

'Ramasjang Redder' er en årlig indsats fra DR Ramasjang, der har til formål at engagere børn i naturbevarelse og lære dem om vigtigheden af at passe på vores miljø. Gennem forskellige platforme som tv-programmer, musikvideoer, online-ressourcer og aktiviteter på biblioteker og i det offentlige rum, bliver børnene introduceret til emnet og opfordret til at deltage aktivt og gøre en forskel.

Hvert år fokuserer indsatsen på et bestemt tema, hvor børnene opfordres til at deltage og lære mere. Tidligere år har 'Ramasjang Redder' fokuseret på bier, havets dyr, fugle, frøer og pindsvin, og i år er det sommerfuglene, der er i fokus. Målet er at skabe nysgerrighed og interesse for naturen hos børn og lære dem, at de kan gøre en forskel.

Initiativet sigter ikke kun på at informere børn om de forskellige emner, men også at give dem konkrete værktøjer og ressourcer til at deltage og gøre en forskel i deres eget liv og lokalsamfund. Det er en måde at inspirere og opmuntre børn til at være nysgerrige på naturen, tage ansvar og forstå vigtigheden af at bevare vores natur og dyreliv.

'Ramasjang Redder' er en måde at involvere børn i naturbevarelse og lære dem om vigtigheden af at passe på vores planet.

Kan ses i Ballerup og Aarhus

Resultatet af Morten Gehring Kroghs arbejde kan du se hos ’Cirkus Summarum’, der har forestillinger i Harrestrup Ådal i Ballerup frem til den 12. juli, og derefter flytter til Tangkrogen i Aarhus fra den 19. juli til den 3. august.