Høj puls og fællesskab på OL-redaktionen i DR Byen

OL er i gang, og i DR arbejder man for fuld skrue for at give brugerne de bedste sportsoplevelser. Kom på besøg på OL-redaktionen i DR Byen, hvor folk på tværs af DR er blevet samlet for at få OL ud over rampen.

Sanna Abildgaard Badsberg og Mia Wolfsberg Andersen er en del af OL-redaktionen i DR Byen (Foto: © Frederikke Hult Duvier)

DR holder sportssommer og sender både OL fra en tagterrasse i Paris, men også hjemme fra Danmark.

På hjemmebanen er der blevet samlet et 150 personers stort hold, der består af alt fra TV-reportere til grafikere, SoMe-udviklere og planlæggere.

OL-redaktionen er blevet samlet på tværs af DR, og foruden medarbejderne på DR Sporten består redaktionen blandt andet af medarbejdere fra TVA Live og P4. De har smidt det, de havde i hænderne for at være med til at få DR’s OL-udsendelser til at sidde i skabet.

Om DR har besøgt redaktionen i DR Byen og talt med nogle af dem, der knokler for at få OL ud til seere, lyttere og læsere på dr.dk

Philip Selmann, digital dagvagt

Philip Selmann arbejder normalt på DR Sporten i Aarhus, men har skiftet de vante rammer ud med DR Byen på OL-redaktionen. Han sørger for, at der bliver skrevet aktuelle artikler om OL-konkurrencerne.

Philip Selmann har overblikket over, hvilke artikler om OL der skal udgives (Foto: © Frederikke Hult Duvier)

Hvad arbejder du med? Jeg har en meget jourhavende rolle. Det er nemlig mig, der skal have overblikket over, hvilke artikler vi skal udgive om OL i løbet af dagen. Jeg uddelegerer artiklerne til mine kolleger, men en gang imellem får jeg også tid til at skrive nogle artikler selv. Der er generelt et højt tempo, og der kan lige pludselig komme en medalje ind fra højre, og fire danskere kan starte i fire forskellige discipliner på én gang. Så følger vi med i udsendelserne og fanger reaktionerne fra atleterne, så de kan komme med i artiklerne.

Hvilke udfordringer har du oplevet? I dag er der svømning, bordtennis, triatlon og roning i gang på én gang. Vi skal både skrive push-beskeder og opdateringer om hver enkelt kamp og have fakta på plads omkring, hvorfor de for eksempel er kvalificerede, og hvad deres plads i turneringen betyder.

Hvad har været den bedste oplevelse indtil videre? Atleterne er vildt passionerede og siger nogle fede ting. Jeg husker tydeligst bortennisspilleren Anders Lind, som bare er en fed karakter. Han er ekstremt fokuseret på sin sport, men han aftalte for eksempel også med sin træner, at han måtte få en energidrik, hvis han tabte, og to energidrikke hvis han vandt. Det er fedt, ærligt og ligefremt. Når man sidder med det her hver dag, ser man flere efterkampsinterviews, der kan minde om hinanden, og så er Anders Lind et friskt pust.

Jeg føler mig meget privilegeret over at være med til at dække OL. Det er sådan noget her, jeg er blevet journalist for – nemlig for at dække events som OL. Der er knald på. Det er stort, og man kommer igennem hele følelsesregistret.

Siri Tranæs Didriksen, SoMe-studentermedhjælper

Siri Tranæs Didrikse taget turen fra Aarhus til København for at være en del af OL-redaktionen. Hun kommer fra DR Sporten i Aarhus, hvor hun til dagligt laver sportsindhold til DR’s sociale medier. I disse uger har hun fokus på OL.

Siri Tranæs Didriksen og Hannah Bjørneboe Holgersen laver OL-quiz til sociale medier (Foto: © Frederikke Hult Duvier)

Hvad arbejder du med? Jeg laver indhold og videoklip til sociale medier, blandt på Instagram og Facebook. Jeg laver for eksempel opslag med fede momenter fra danske atleters sportspræstationer og quizzer. Lige nu er jeg i gang med at lave en quiz om OL-deltagerne, hvor vi har zoomet ind på deltagernes øjne, og hvor folk skal gætte, hvilken deltager der gemmer sig på bag øjnene på billedet.

Hvilke udfordringer har du oplevet? Der er meget mere travlt nu. Man skal være flere steder ad gangen, og der er en masse sportsgrene, der er i gang. Lige før havde vi både bordtennis, svømning, triatlon og badminton på samme tid, og så det er meget rart, at vi er to, der hjælper hinanden.

Hvordan er det at være på OL-redaktionen? Det er fedt - man lærer en masse nye at kende i DR generelt. DR i Aarhus er væsentlig mindre, så for mit vedkommende er det også megasjovt at opleve at arbejde i DR Byen. Der er en anden energi, og der er lidt mere run på.

Helgi Ólafsson, TV-reporter

Helgi Ólafsson er til daglig TV-reporter på TVA Live i DR Byen, men under OL har han skiftet Newsroom ud med OL-redaktionen. I stedet for at klippe nyheder sammen og skrive replikker til nyhedsværterne på TV-avisen klipper han i stedet indhold til OL-udsendelserne.

Hvad arbejder du med? Jeg klipper primært videoer til de OL Nyt-”blokke”, der kommer i løbet af dagen og mellem sportsgrenene, hvor man kan se højdepunkter fra de forskellige discipliner. Jeg klipper også videoer til længere indslag som ’Guld til Danmark’. Det er sjovt, og der kan være et højt tempo. Nogle gange kan en tenniskamp slutte fem minutter før, et indslag skal sendes. Så gælder det bare om at få klippet højdepunkterne fra kampen sammen meget hurtigt.

Hvilke udfordringer har du oplevet? I de fleste sportsgrene kan jeg godt se, om det var en god duel, men forleden skulle jeg finde højdepunkterne fra en dyst i judo – og jeg har aldrig set judo. Der måtte jeg gætte mig lidt frem til, hvad folk gerne ville se fra kampen og lytte til, hvornår kommentatorerne var glade og gik amok.

Hvad har været den bedste oplevelse indtil videre? Det er svært ikke at blive grebet, når man ser OL. Det er tilfældigt, hvilke opgaver jeg får tildelt, men jeg har været meget positivt overrasket, når jeg har set bordtennis! Det har jeg aldrig rigtig set i fjernsynet før, men jeg synes, nogle af Anders Linds kampe har været rigtig spændende. Jeg kan godt mærke, at pulsen stiger, og jeg finder en interesse for bordtennis, når jeg skal finde højdepunkter derfra.

Hvordan er det at være på OL-redaktionen? OL er så stor en begivenhed, så der opstår også en form for fællesskab omkring det på redaktionen. Der er en virkelig stærk OL-stemning, som det er svært ikke at blive grebet af, og jeg har lært mennesker at kende, jeg ikke kendte for en uge siden.

Sanna Abildgaard Badsberg, playout-tekniker

Sanna Abildgaard Badsberg sørger som playout-tekniker for at opdatere sendeplaner på DRTV, så brugerne kan følge med i, hvis der sker ændringer. Det gør hun også under OL, men det kan være udfordrende, når der ofte sker ændringer i planerne.

Sanna Abildgaard Badsberg og Mia Wolfsberg Andersen holder OL-sendeplanen opdateret (Foto: © Frederikke Hult Duvier)

Hvad arbejder du med? Der er en masse dygtige mennesker, der har fået hele OL-sendeplanen til hænge sammen – lige fra hvornår der skal sendes specifikke konkurrencer, til hvornår kommentatorerne skal være på – og det er den sendeplan mig og mine kolleger håndholder i løbet af dagen. Der sker dog hele tiden ændringer i sådan en sendeplan, hvis for eksempel en dyst i svømning bliver udskudt. De ændringer sørger vi for at opdatere på DRTV, så brugerne er opdaterede og kan følge med. En af vores vigtigste opgaver er også at orientere en masse andre i DR, når der sker ændringer i sendeplanen. Det er smådetaljer, men det er vigtige detaljer.

Hvilke udfordringer har du oplevet? Vi sender OL fra fem kanaler, og der sker hele tiden ændringer i sendeplanen. Det betyder, man hele tiden skal være to skridt foran.

Hvad har været den bedste oplevelse indtil videre? Jeg er imponeret over, at der bliver rykket så hurtigt, når der sker ændringer i sendeplanen. Det er fedt at opleve, at det bare kører, og at vi har et tæt samarbejde, så ændringerne hurtigt bliver opdateret alle steder, og de rette personer bliver informeret. Det gør, at vi kan få leveret et superfedt produkt, og folk derhjemme kan følge med.