DR udgiver radio-app med nye funktioner

Tirsdag lancerer DR sin nye radio-app, der gør det nemmere at lytte til radio tidsforskudt og på farten, og som måske kan inspirere dig til at lytte til noget andet, end du plejer.

Den nye radio-app er lavet i DRs digitale afdeling, der også har lavet tv-app’en ’DR tv’, som lader folk se DRs tv-programmer, når og hvor de vil. (Foto: © DR.)

Alle danskere har efterhånden mulighed for at have en radio med i lommen og lytte til ’Go’ Morgen P3’ live eller seneste afsnit af ’Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej’-podcast på vej til arbejde.

Tirsdag lancerer DR en helt ny radio-app, som gør det lettere og mere inspirerende at lytte til radio, når og hvor man vil:

”Lidt ligesom vi streamer tv-programmer tidsforskudt, er der også flere, der lytter til radio, hvor og hvornår de vil. Derfor er det været vigtigt for os, at den nye app understøtter tidsforskudt lytning i højere grad end den gamle,” siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR.

Bladkioskens fristelser

Blandt de nye funktioner i app’en er de såkaldte anbefalinger, hvor man kan opdage programmer, man ikke har hørt før.

Det er en slags analogi til bladkiosken, hvor man egentlig kommer ned efter dagens avis, men lige lader sig inspirere og tager et magasin med. Hvis man eksempelvis altid lytter til P1, kan man i den nye radio-app også falde over et program på eksempelvis P8 JAZZ.

”Det er en ambition om at præsentere bredden i DRs radiotilbud bedre, end vi har gjort tidligere. Vi vil inspirere lytterne til at høre nye, spændende programmer. Programmer, de ikke ville møde på den sædvanlige kanal på køkkenradioen,”siger Gustav Lützhøft.

Redaktionelle anbefalinger

På DRs tv-app, ’DR tv’, møder man en forside med anbefalinger til programmer på tværs af tv-kanalerne. Det samme introduceres nu på radio, hvor lytterne vil møde både nye programmer, populære programmer og ikke mindst det særlige for radioen – et voksende antal radioprogrammer produceret specielt til tidsforskudt lytning.

De særlige produktioner skabt til tidsforskudt lytning er for eksempel DRs radiodrama og den aktuelle serie om ’Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej’, hvor lytterne uge for uge kan bidrage til opklaringen af mordgåden.

Samarbejde med NRK

Den nye radio-app er udviklet i samarbejde med Norges svar på DR - det nationale public service-selskab NRK.

”Det har været givende for os at vende vores tanker med en anden public service-broadcaster. Sammen har vi udviklet et radioprodukt, som både er lækkert at bruge, men også efter vores bedste overbevisning er en investering i fremtidens radio,” siger Gustav Lützhøft.

DRs digitale radioredaktør, Tore Hauerbach, fortæller, at samarbejdet med NRK ikke er afsluttet med lanceringen af den nye app. Tværtimod er dette blot det første resultat af samarbejdet:

”Vi er allerede i fuld gang med at videreudvikle appen, og det betyder, at der i løbet af 2017 vil komme flere opdateringer, der vil gøre produktet endnu mere inspirerende og ikke mindst personligt,” siger Tore Hauerbach, der som digital redaktør driver står for udviklingen i samarbejde med NRK.

Ifølge ham vil det blive lettere for de enkelte brugere at følge indhold, de er interesseret i.

”Derudover arbejder vi på at skabe nye indgange til DRs omfangsrige radioindhold ved blandt andet at tematisere indhold og tilbyde det med afsæt i de forskellige situationer, som radioen indgår i dagligt eller ud fra de behov og interesser, som folk har,” siger Tore Hauerbach.

Køkkenradioen er fortsat populær

For radiochef Gustav Lützhøft er det vigtigt at pointere, at den nye radio-app ikke skal forstås som en bevægelse væk fra traditionel flowradio:

”Tidsforskudt radio er et område, der er i markant vækst, og et område, der kommer til at fylde mere i de kommende år. Men flowradio er stadig den mest udbredte måde at lytte til radio på, og køkkenradioen er fortsat meget populær,” siger han.

Gustav Lützhøft synes selv, at det bedste ved den nye radio-app er, at alle, der ønsker det, kan få en radio med i deres lomme, og at radio kan forblive en central del af danskernes medieforbrug.

Du kan hente DRs nye radio-app ’DR Radio’, dér hvor du normalt henter apps til din Android- eller Apple- telefon. DRs radiotilbud er i øvrigt tilgængelig på dr.dk/radio på computer og for brugere af andre typer af smartphones.