DR jagter digitale talenter – og du kan blive et af dem

For fjerde år i træk arrangerer DR i år et DR Lab for 18-25-årige, der har lyst til at komme med deres bud på, hvordan konkrete ideer kan løses og få DR lidt ud af vanetænkningen.

  • DR Lab er også en god måde at række ud til nye faggrupper og selvlærte på, mener projektleder Stine Dahl Børglum. Foto: DR
  • DR Lab er fem intense dage i august, hvor de 25 unge bliver fordelt i fire team og samarbejder med DR. Her er det billeder fra DR Lab sidste år. Foto: DR.
1 / 2

DR har netop indledt jagten på 25 unge, digitale talenter, som gerne vil samarbejde med DR en uge i august i DR Byen. For fjerde år i træk arrangerer DR denne sommer et DR Lab for 18-25-årige.

Om man er selvlært eller uddannet har mindre betydning, men ens faglighed skal passe sammen med det at producere indhold til medier. Det kan for eksempel være, at man er god til grafik, animation, spiludvikling, storytelling, video, lyd eller redigering – eller noget helt andet.

- DR Lab er fem intense dage i august, hvor de 25 unge bliver fordelt i fire team og samarbejder med DR. De fire team bliver sammensat på tværs af de unges fagligheder indenfor medieproduktion. Hvert team får en virkelig sag fra en af DR’s redaktioner, som de så samarbejder om at finde en spændende løsning på, forklarer DR Labs projektleder, Stine Dahl Børglum fra DR Medieproduktion.

Hun tilføjer, at deltagerne – udover at få inspiration og sparring fra DR’s eksperter – også får mulighed for at lære DR at kende indefra og måske også knytte fremtidige relationer i DR.

De tidligere år har deltagerne for eksempel skullet give deres bud på, hvordan DR’s videnskabs-indhold bliver præsenteret sådan, at de selv vil bruge det mere og vende tilbage til det. De digitale talenter er for eksempel også kommet med bud på, hvordan DR Nyheders YouTube-kanal bedst rammer de 18-25-årige, eller har skullet komme med konkrete bud på cases, som DR Kultur gerne ville have deres bud på.

- Det gode ved DR Lab er, at det er konkrete problemstillinger, de unge kommer til at arbejde med. De digitale talenter er på den måde med til at skabe noget sammen med DR, som henvender sig til deres egen målgruppe. Samtidig har deltagerne i DR Lab i løbet af ugen mulighed for at trække på DR’s professionelle udstyr, rekvisitter, kostumer, og alt muligt andet, som DR Byen råder over, forklarer Stine Dahl Børglum.

Bryder med vanetænkning

Hun tilføjer, at DR får det ud af projektet, at vanetænkningen bliver udfordret, og at de unge kommer med nogle helt andre ideer og løsninger, end DR måske ellers ville have fundet på.

- DR har også lanceret DR Lab for at prøve at komme lidt bredere ud. Vi har gode kontakter til journalistuddannelserne og flere af de andre etablerede medieuddannelser. Men der er også mange selvlærte eller faggrupper, vi måske ikke selv har så mange af, og derfor er DR Lab samtidig en god måde at række ud til dem på, forklarer DR Labs projektleder.

DR Lab foregår i DR Byen i København fra den 10.-14. august, og du kan læse meget mere om ugen og finde tilmeldingsskema på dr.dk/lab. Tilmeldingsfristen er den 31. maj.

De tidligere år har mellem 120 og 150 unge meldt sig hvert år for at få en af de 25 pladser, der er.