’Jørgen Clevin’, ’Musikbutikken’, ’Zig-Zag’, ’Thomas Winding’, ’Bent Bertramsen’, ’Dahlgårds Tivoli’, og ’Omegnsbanken’.
En lang række af blandt andet tidligere DR-profiler og historiske tv-programmer bliver nu en fast del af interiøret i DR Byen, da de nu lægger navn til 130 af DR Byens lokaler.
I løbet af efteråret vil legenderne og historiens vingesus blive synliggjort i form af små skilte, hvor man kan se navnet samt læse en lille forklaring på det eller den, som lokalet er opkaldt efter.
- DR er en institution med mere end 90 år på bagen, og den historie, som danskerne også er en naturlig del af, vil vi gerne hylde med ændringen af lokalenavnene. Derfor var det afgørende i valget af navne, at de hver især repræsenterer en arv, noget historisk eller en kultur i DR’s historie, forklarer Tommy Topp, der er arkitekt og seniorprojektleder i DR Ejendomme og Service og har været medlem af den jury, som valgte de nye navne.
Hvis man eksempelvis besøger lokalet, der er blevet døbt ’Otto Leisner’, vil der således også stå beskrevet følgende:
” "Danmarks legeonkel". Otto Leisner blev ansat i DR i 1945. Som radio- og tv-vært frem til 1980'erne opnåede Otto Leisner stor popularitet. Han var vært på forskellige musik- og underholdningsprogrammer samt quizudsendelser. I en periode var Leisner også leder for DR's diskotek.”
Valgt af medarbejderne
Som det første skridt i processen med valg af nye navne blev alle medarbejdere i DR Byen indbudt til at foreslå nye navne til mødelokalerne. Navnene blev endeligt udvalgt af en jury, hvor der i udvælgelsen er blevet lagt vægt på, at de nye navne skulle repræsentere DR’s kultur og arv, og at navnene skulle give mening på tværs af arbejdsområder.
Udover Tommy Topp bestod juryen også af kreativ leder i Produktion, Sophie Alexandrine Lindegaard, journalist og vært Christian Degn og leder af DR Design Anders Thulin.
- Vi fik mange gode forslag. For at udvælge de bedste kiggede vi særligt efter DR-DNA i navnene, og så fokuserede vi også på at få et miks af koryfæer, udtryk, programmer og en variation mellem gammelt og nyt, siger Tommy Topp
De fleste af de nye navne er placeret i og omkring kontorlandskaberne i DR Byen, men et enkelt lokale i Koncerthuset bliver også ændret. Efter accept fra Master Fatmans familie får Master Fatman nemlig et lokale opkaldt efter sig i Koncerthuset, hvor de andre lokalenavne i forvejen relaterer sig til husets aktiviteter.
Sportskommentator Svend Gehrs sagde også ja til at lægge navn til et lokale, hvilket betyder, at Gehrs sammen med Gunnar ’Nu’ Hansen på DR Byens femte sal udgør en stærk kommentatorduo med hvert deres lokale lige ved siden af hinanden.
Udover tidligere DR-koryfæer og tidligere programmer er der også nye navne, som omhandler den teknologiske udvikling, som DR har gennemgået, siden Statsradiofonien opstod i 1925. Navne som ’Billedrøret’, ’Støjsenderen’ og ’Kalundborgsenderen’ vil derfor også være at finde i gangene af DR Byen.