Amerikanere giver pris til dr.dk-video om 10-årig, der skød sig selv og overlevede

Videohistorien på dr.dk om Jens Bromann, der legede med sin fars tjenestepistol, skød og blev blind på begge øjne ved skuddet, er blevet prisbelønnet i Atlanta.

Det var en helt særlig historie, som dr.dk kunne fortælle i sommer i videoform. Den 2. juli 2018 offentliggjorde DR historien ’Jens skød sig selv i hovedet som 10-årig og overlevede’ som et led i serien ’Nærsyn’.

’Nærsyn’ er historier om livet – fortalt til hjertet, og mange så historien om Jens Bromann, der selv er blind på begge øjne. Han mistede synet, efter at han for 54 år siden selv ændrede sit liv for altid, da han som 10-årig legede med sin fars tjenestepistol fra jobbet som chef i Politiets Efterretningstjeneste.

Ligesom i filmen, Jens havde set i fjernsynet om lørdagen, satte han en pistol for tindingen og skød. For han troede ikke, der var en kugle i. Men det var der. Kuglen fløj gennem hovedet og klippede synsnerven over.

Trods tragedien som dreng, har Jens Bromann aldrig ladet sig stoppe, og undervejs er han både blevet jurist og har gjort karriere i Socialministeriet, han har startet eget firma og kæmpet for blinde og handicappedes forhold.

Bedste korte dokumentar

Det var det, han fortalte om i ’Nærsyn’-videoen på dr.dk, som også blev lagt på DR Nyheders YouTube-kanal, og historien har nu gjort sig bemærket internationalt.

Videoen, der er produceret af DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, blev indstillet til den internationale dokumentarfilm-festival Atlanta Docufest, og her er der nu godt nyt fra.

Ved den nyligt overståede prisuddeling modtog historien om Jens Bromann prisen som ’Bedste korte udenlandske dokumentar’. Det var 14. gang, Atlanta Docufest blev holdt, og ved festivalen bliver der vist dokumentarer fra uafhængige selskaber over hele verden. Festivalen har særligt fokus på kraftfulde og meningsfulde livshistorier, som det hedder.

Det var journalist Torben Schou, der var tilrettelægger på historien, som Sabine Matz var redaktør på. Henry Studio stod for den særlige grafik på ’Nærsyn’-historien, som Marie Louise Andersen, Rasmus Kahlen og David Rohde var fotografer og klippere på.