For milliarder af år siden flød det med vand på overfladen af Mars. Men på et tidspunkt forsvandt vandet og efterlod den røde planet helt tør.
Den gængse forklaring har altid været, at planetens manglende magnetfelt betød, at solvinden fjernede Mars' atmosfære. Og med den også meget af vandet.
Den forklaring holder stadig - men kun for en del af vandet.
Et hold forskere ved Oxford University i England var sikre på, at svaret skulle findes i planetens sten og klipper.
Og nu har de fundet beviser, der peger på, at klipper på Mars kan indeholde 25 procent mere vand end tilsvarende sten på Jorden.
- Folk har grublet over det her spørgsmål længe, men aldrig testet teorien om, at vandet er blevet absorberet som et resultat af simple reaktioner med klippen, siger Dr Jon Wade, som ledte forskerholdet, i en pressemeddelelse.
Forskelle i geologi adskiller Mars og Jorden
Forskelle i planeternes størrelse, temperatur og hvordan klipperne rent kemisk er sammensat forklarer ifølge forskerne, hvorfor Mars-klipperne kan indeholde så meget mere vand end Jordens.
Af stor betydning er blandt andet den voldsomme geologi i Mars' ungdom.
Da planeten var ung, reagerede vand sandsynligvis med nydannet lavasten, forklarer forskerne. Noget, der ikke sker i samme grad på Jorden i dag på grund af tektonisk aktivitet.
På Jorden "tørrer klipperne ud", inden de ender i vores planets såkaldte kappe. Men sådan gik det ikke på Mars. Her forblev vandet fanget i sten.
Samtidigt er der langt mere jern i Mars end Jorden, hvilket også har spillet en stor rolle.
Kan hjælpe i jagten på liv
Hovedbudskabet i den nye forskning, som er publiceret i Science Advances, er, at en planets sammensætning er afgørende for, om den senere bliver beboelig.
Forskerne vil nu bruge de nye resultater til at analysere mineral-sammensætningen på andre planeter for at se, hvordan det påvirker sandsynligheden for at finde liv der.