Nøglen til liv på Jorden er vand. Men hvor kommer vandet fra?
Videnskabsfolk mener, at vandet på Jorden kan stamme fra voldsomme kollisioner med kometer.
Den teori filosoferer den noget alternative videnskabskortfilm 'Ambition' over. Her vandrer en 'mester' og hans 'lærling' rundt i en ødemark, mens de jonglerer med kometer, måner, asteroider og planeter hængende i hovedhøjde.
Den Europæiske Rumfartsorganisation ESA har lavet kortfilmen sammen med Platige Image, og 'Ambition' har netop haft premiere i Storbritannien på British Film Institutes Sci-Fi-festival.
Kometjægeren Rosette og higen efter viden
Kortfilmen kommer få dage før, at ESA kan skrive rumfartshistorie med Rosetta-missionen.
Et landingsmodul skal ifølge planen på onsdag lande på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko cirka 400 millioner km ude i rummet efter at have været undervejs i 10 år.
Målet med kortfilmen er at forvandle science fiction til science facts ved at vise, at vi mennesker forsøger os med vanskelige ting for at nå tilsyneladende umulige mål i jagten på viden, siger ESA.
Fra umulig idé til virkelighed
Oprindeligt var Rosetta-missionen en vild og på papiret umulig drøm om en mission. Men det er blevet til virkelighed. Rosetta har nået sit mål, kometen. Og - lyder det i kortfilmen - Rosetta er starten på at nå nye mål.
Kortfilmen Ambition kan også ses som et eksempel på ESA's egne ambitioner om at blive set og opdaget af mennesker uden for den normale målgruppe.
Fx spilles mesteren af Aidan Gillen, kendt fra Games of Thrones. Og den prisbelønnede Tomek Baginski har instrueret kortfilmen.
Og premieren er afstemt fint efter det ultimative højdepunkt under Rosetta-missionen, som ESA dækker massivt på hjemmesiden og de sociale medier med livesending osv.
Træt af at være lillebror
- Generelt er ESA vel lidt træt af at være lillebror til NASA. Alle kender NASA, men ingen kender ESA, siger Kristoffer Leer, post.doc. på DTU Space i en generel kommentar til ESA's ambitioner.
- ESA laver mange rigtig fine ting og vil gerne betragtes som en stor spiller. Asien begynder at være en alvor konkurrent, og Indien har netop sendt en sonde i kredsløb om Mars og lavet aftale med NASA om samarbejde i fremtiden, siger han til DR Viden.