Det lyder ikke som den mest oplagte ide, at lave en romantisk komedie om afføring og toiletforhold.
Men Toilet, a love story er blevet sommerens største filmhit i Indien. For som filmens mandlige hovedrolle siger:
-Det handler ikke om afføring. Det handler om hele vores måde at tænke på, siger den mandlige og nygifte hovedperson i filmen.
Ingen toilet, ingen ægteskab
Det er en klassisk Bollywood-film med humor, drama, sange og store følelser. Men den er også politisk, og handler om et af de store tabuer i Indien – afføring i det fri.
En ungkarl finder endelig kvinden, som han skal giftes med. De flytter hjem til mandens familie, men der er ikke noget toilet. Det vil kvinden have. Men svigerfamilien mener, at man ikke kan have toilet i et hus, hvor man også har både køkken og bederum. Det er urent.
Hun flytter ud med et ultimatum - ingen toilet, ingen ægteskab. Og det får Keshav til at gå i kamp for at ændre meninger i landsbyen, hvor han under masser af modgang og protester vil bygge et offentligt toilet.
Global toiletkrise
Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er der 2,3 milliarder mennesker over hele kloden, som ikke adgang til toiletter eller latriner.
Men der er ingen andre lande, hvor det er så udbredt som i Indien. Både af praktiske og kulturelle grunde.
Ifølge nogle analyser er det helt op mod 60 procent af de 1,3 milliarder indere, som ikke har adgang til ordentlige sanitære forhold. Indien mangler toiletter.
Afføring i det fri – i gyder, langs veje, på marker – giver enorme problemer og parasitter, virus og bakterier spreder sig nemt. Alene i Indien dør 200.000 børn hvert år af sygdomme, som overføres via ekskrementer, anslår Unicef.
Verdensbanken anslår, at der over hele verden hvert år dør cirka 842.000 børn på grund af dårlige sanitære forhold.
Landets premierminister, Narendra Modi, nævnte endda toiletkrisen i en af sine første store taler, da han lige var tiltrådt. Han lovede at bygge 100 millioner nye toiletter. Og så stillede han spørgsmålstegn ved, hvorfor inderne i det 21. århundrede stadig går udenfor for at skide.
For kvinderne - ikke bare i Indien - er det farligt at gå alene ud og langt væk fra hjemmet for at sætte sig i det fri. Det handler om sikkerhed og tryghed.
Mange indere fortsætter med at afføre i det fri, fordi det bunder i traditioner, overtro og manglende viden om hygiejne. For mange mænd handler det også om, at man ser det som mere maskulint end at bruge et toilet.
Toiletter er ikke raketvidenskab
Den mandlige hovedrolle i Toilet, a love story spilles af den populære Akshay Kumar, der har mere end 100 Bollywood-film bag sig. Han er også socialt aktiv, og har i flere interviews bakket op om filmens budskab.
- Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan vi kan sende raketter afsted til Mars og Månen, men er ude af stand til at bygge nok toiletter og at stoppe skikken med afføring i det fri, sagde Akshay Kumar i et interview med Los Angeles Times. Klik rundt i grafikken i toppen af artiklen og se på toiletforhold rundt omkring i verden.