Her til morgen er der netop udkommet et udkast til den klimaaftale, man forhåbentligt kan blive enige om til årets COP29.
Og det er en frustreret klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M), der har læst udkastet. Han til stede i Baku, hvor klimatopmødet afholdes og mener, at udkastet kun repræsenterer yderpunkterne i diskussionen om klimafinansiering.
- Der ikke lagt en kompromistekst på bordet, der er lagt en tekst på bordet, der illustrerer de to yderpunkter, der er i diskussionen, siger han til DR Nyheder.
Aftaleudkastet stritter i mange retninger og i den ene del af udkastet skitseres en model, som vil tilgodese de fattige lande. I en anden del af udkastet er modellen i de rige landes favør.
Centralt på topmødet er nemlig spørgsmålet om, hvor meget de fattige lande, der ofte er dem der betaler prisen for klimaforandringerne, skal kompenseres økonomisk af de rige lande, der er dem, der har den store CO2-udledning.
'Positionerne er meget langt fra hinanden'
Officielt slutter topmødet i morgen. Men DR's klimaanalytiker har allerede vurderet, at det nok ikke er realistisk med en aftale der.
Lars Aagaard fortæller, at man nu forhandler videre, men han anerkender også, at man er enormt langt fra hinanden.
- Lige nu ser det rigtig tungt ud. Positionerne er meget langt fra hinanden.
Spørgsmålet om finansiering betegnes af ministeren som "hovedslagsmålet". Men han er også utilfreds med, at man skal genbekræfte en række klimamål, man bekræftede ved den sidste COP.
- Vi er langt fra tilfredse med det udkast, der er kommet. Til mange danskeres store overraskelse, så skal vi bruge tid på at diskutere, om vi stadig mener de reduktionsmål, vi satte os sidste år.
- Det er hovedrystende, at man skal genstarte de diskussioner, siger Lars Aagaard (M).