New York, New Jersey, Chicago, Atlanta, Washington og London.
Det er listen over de amerikanske og britiske byer, som indtil videre har valgt indføre screeninger af ankommende passagerer i et forsøg på at sætte en stopper for spredningen af den dødelige ebola-virus.
Men det giver ikke megen mening at screene flypassagerer for ebola-symptomer.
Sådan lyder det i en risikovurdering fra verdenssundhedsorganisationen WHO, som direkte fraråder at foretage screeninger af ankommende flypassagerer for feber eller andre symptomer på den dødelige ebola-virus.
Dyr og uden effekt
Screeningen er nemlig både dyr, og total ineffektiv, når det kommer til at afsløre smitte, lyder det fra organisationen.
- Det forventes, at screening af passagerer ved ankomst og afgang fra lufthavne, havne og landegrænser har en meget begrænset virkning, fordi det er højst usandsynligt, at man opdager, hvis en person er smittet med ebola, lyder det fra WHO.
Det er virussens lange inkubationsperiode på to til 21 dage, som gør det vanskeligt at afsløre om en passager er smittet med ebola. Derfor fraråder WHO brugen af termiske scannere til at opdage feber hos passagererne.
- Brugen af termiske scannere, som er afhængige af tilstedeværelsen af en feber for at kunne opfange om en person er smittet, er både dyr i drift og en ineffektiv metode til at opdage smitte, lyder det.
WHO fraråder samtidig, at lande lukker grænser og indfører rejse-restriktioner.
Danske lufthavne gør intet anderledes
Mens de amerikanske og britiske myndigheder har indført screeningerne, som blandt andet betyder, at der bliver taget temperatur på alle passagerer fra Vestafrika, efter enkelte personer i løbet af den seneste tid er diagnosticeret eller døde af sygdommen i Europa og USA, så gør de danske myndigheder indtil videre ikke noget anderledes end normalt.
Ifølge Sundhedsstyrelsens enhedschef Søren Brostrøm, så holder de danske myndigheder sig løbende orienteret med andre landes erfaringer og justerer de danske anbefalinger efter det.
Der er dog ingen planer om at screene i lufthavnene, da Sundhedsstyrelsen ligesom WHO er i tvivl om effekten.
Samtidig er Danmark i den særlige situation, at der ikke kommer direkte fly fra vestafrikanske lande til landet.
På et pressemøde tidligere tirsdag oplyste WHO, at antallet af personer, der har mistet livet som følge af ebola, nu er oppe på 4.447.
Antallet er smittede er nu oppe på 8.914 og vil stige til over 9.000 i løbet af denne uge.