VIDEO: Smagsdommer om kunstig bøf: Det er tæt på kød

I London satte to frivillige tænderne i en burger, hvor bøffen hverken har siddet på en ko eller været forbi et slagteri.

Mandag eftermiddag blev der både skrevet videnskabelig og kulinarisk historie med kunstigt kød.

Kødet er kunstigt produceret, og Mark Post, der er professor ved universitetet i Maastricht og manden bag bøffen, har skabt den ved at tage stamceller fra en ko, placere dem i en ring om noget nærende gele, og på den måde udviklet bøffen i sit laboratorie i Holland.

Udover professor Post selv, var der to frivillige testpersoner med på scenen. Josh Schonwald, der skriver madbøger og Hanni Rutzler, der er madforsker. Begge havde både ros og kritik til professor Posts nye opfindelse:

- Det er tæt på kød, det er ikke så saftigt, men konsistensen er god. Jeg savner dog salt og peber, måske lidt ketchup, lød det fra Rutzler.

Den anden paneldeltager, Schonwald, er enig:

- Biddet i kødet føles som en normal burger, men den mangler fedt.

Se testsmagningen for oven i videofeltet.

Bøffen er blevet tilsat æggepulver, salt, brødkrummer, safran og rød juice for at få den til at smage og ligne en almindelig burger.

Se hvordan bøffen er blevet produceret i nedenstående video:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b0e72a11f9d0d2091cbf3

Kunstig bøf til 2 millioner kroner

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO blev der produceret 218 millioner ton kød i perioden 1997 til 1999, og ifølge organisationen vil produktionen af kød være steget til 376 millioner ton i 2030.

Laboratorie-bøffen, som i alt har kostet næsten 2 millioner kroner, er derfor et bud på fremtidens løsning på den stigende efterspørgsel på kød.

Se introduktion, tilberedning og prøvesmagning af verdens første kunstige bøf i videoen neden for:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b0e73a11f9d0d2091cbf6