I de seneste fem år har EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), med egne ord kæmpet for at bryde monopoler.
Og det er det, de europæiske vælgere nu også har gjort, mener hun.
- Magt-monopolet er blevet brudt, siger den danske politiker, efter at det foreløbige resultat af europaparlamentsvalget er blevet offentliggjort.
Det viser, at hendes politiske partifamilie, den liberale ALDE-gruppe, står til stor fremgang. Det samme gør den grønne venstrefløjsgruppe, De Grønne, samt to EU-skeptiske højrefløjsgrupper.
Til gengæld tyder alt på, at den konservative EPP-gruppe sammen med den socialdemokratiske S&D-gruppe står til at miste det absolutte flertal, som de har haft i Europa-Parlamentet siden det første valg i 1979.
Sådan ser det foreløbige resultat ud ifølge Europa-Parlamentets projektion
- Det er et tegn på, at vælgerne vil have forandring. De to gamle partiers magtmonopol kan ikke mere. Og den store nyhed er, at min politiske familie sammen med Macron (den franske præsident, hvis parti, La République en Marche har valgt at alliere sig ALDE, red.) står til 108 mandater, siger hun og peger derudover på den grønne gruppe.
De Grønne kan se frem til 17 ekstra mandater efter valget til Europa-Parlamentet.
- Der er et drive for, at tingene skal gøres anderledes. Og selvfølgelig skal kampen mod klimaforandringerne og for et bedre miljø fylde rigtig meget, siger hun og understreger, at de kommende dage må vise, hvad den nye mandatfordeling kan bruges til.
- Men vi kan ikke have en situation, hvor nogle tager det hele. Vi bliver nødt til at have en ordentlig fordeling mellem de forskellige politiske grupperinger, så vi kan komme hen til en situation, hvor vi kan arbejde sammen, siger hun.
Konservative stadig størst
Den nuværende formand for EPP-gruppen, tyske Manfred Weber, talte til pressen, efter at det foreløbige valgresultat var blevet offentliggjort.
Og selvom EPP fortsat er den største gruppe i Europa-Parlamentet, så lagde han ikke skjul på nederlaget. Men han understregede, at det fortsat er EPP, der som den største gruppe bør stå i spidsen for de kommende forhandlinger.
- De grupper, der ønsker et stærkt EU, må slå sig sammen. Derfor har jeg en invitation til S&D, ALDE og til De Grønne, sagde han.
Forhandlingerne går ifølge EPP i gang i morgen. Og et af de store spørgsmål bliver, hvem der i givet fald kan komme i spil til posten som ny formand for Europa-Kommissionen.
Flere europæiske paraplypartier har valgt at stille med spidskandidater til posten, som skal genbesættes senere på året, når den nuværende, Jean-Claude Juncker, træder tilbage.
Tanken er, at EU’s stats- og regeringschefer, som egentlig har til opgave at indstille en kandidat til posten, skal indstille en af spidskandidaterne. Ellers vil parti-grupperne nægte at sige god for den nye formand.
Vestager går efter topjob
Manfred Weber er spidskandidat for EPP, og han understregede, at spidskandidat-processen bør fortsætte, selvom den har mødt modstand blandt flere stats- og regeringschefer, heriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Men om det så er Manfred Weber, der i givet fald har førsteret til posten, da han kommer fra den største gruppe, er uvist.
Margrethe Vestager er ALDE-gruppens bud på en ny kommissionsformand. Og hun tror godt, at valgresultatet kan føre til, at der kommer en liberal kommissionsformand.
- Nu starter forhandlingerne, og det er meget oplagt for min familie at forhandle med socialdemokraterne - og måske også De Grønne, hvis de har lyst til det - for at se, hvad vi kan drive det til. Der er en kraft hen imod forandringer og andre måder at gøre tingene på. EPP er den gruppe, der har tabt allerflest medlemmer, og det skal man også tage hensyn til, siger hun og understreger, at hun gerne vil have posten.
- Jeg har hvertfald rakt hånden op og sagt, at 'det også kunne være mig'.
Hvad tror du, at chancerne er?
- Jeg spiller selv Lotto. Og jeg kan forstå på folk med forstand på matematik, at det skal man ikke gøre, for chancen for at vinde er meget, meget lille. Men der triller alligevel 44 kroner ind en gang imellem. Og det kunne jo være, at der er en stor gevinst et sted, siger hun.
Det kniber med opbakningen derhjemme til dig som kommissionsformand. Er du skuffet over det?
- Nej, men den kan jo nå at komme endnu. Og det er som sagt bedre at få et langsomt ja end et hurtigt nej.
Tror du, det vil øge dine chancer, hvis du fik opbakning fra regeringen derhjemme?
- Ja, det tror jeg bestemt, det ville.