Indbyggerne i hovedstaden Damaskus i det krigshærgede Syrien har været uden vand i næsten to uger.
Manglen på drikkevand skyldes, at vandreserver uden for byen har været mål for angreb, der har ødelagt forsyningsvejene, oplyser FN's nødhjælpsorganisation OCHA.
De to ramte vandreserver leverer vand til 70 procent af byen.
FN: Vanddistribution er ikke nok
Regimet har indført et rationeringsprogram og distribuerer vand ud i byen, men ifølge OCHA er det ikke nok til at dække behovet.
- Folk bliver nødt til at købe vand fra private sælgere, hvor priser og vandkvalitet ikke er reguleret, lyder det i en meddelelse fra OCHA, hvor der også står:
- FN er bekymret for manglen på vand, som kan føre til sygdomme, især blandt børn, ligesom det er en stor økonomisk belastning for familierne.
Regimet og oprørsgrupper skyder skylden for vandmanglen på hinanden. Oprørere påstår, at den syriske regering har ødelagt pumpestationer i Wadi Barada-dalen, som er et af de få steder i Damaskus, der fortsat er på oprørernes hænder.
Trods den igangværende våbenhvile forsøger regeringen ifølge CNN at tilbageerobre området ved at påstå, at de går efter nogle af de islamistiske oprørsgrupper, der ikke er omfattet af våbenhvileaftale. Det afviser regimet dog.
Omvendt beskylder regimet oprørerne for at have forurenet vandet med diesel, så man ehar været nødt til at afbryde forsyningerne.