Angela Merkel får fire år mere som Tysklands kansler.
Men ellers er der ikke meget at fejre for hendes parti CDU/CSU, som er gået over otte procentpoint tilbage. Samtidig er højrepartiet Alternative für Deutschland (AfD) stormet frem og bliver med mere end 13 procent af stemmerne det tredjestørste parti i det tyske parlament, Forbundsdagen.
- Selv om Merkel bliver kansler, fremstår hun som taberen og AfD som de egentlige vindere, siger DR's korrespondent i Tyskland, Michael Reiter.
Han vurderer, at AfD's massive fremgang vil ramme Merkel både i og uden for sit lands grænser. I Tyskland er AfD forhadt af mange, som tager afstand fra partiets indvandrerkritiske politik, som ikke blot bliver set som kontroversiel.
- Mange tyskere synes, at det er et dybt problematisk parti. At AfD ikke bare er patriotiske og nationalkonservative, men decideret højrerekstremistiske. Nogle kalder dem endda nazister, siger Michael Reiter.
Dårlig føling med folket
Mange vil forklare AfD's fremgang med Merkels håndtering af flygtningekrisen i 2015, hvor hundredtusinder af flygtninge kom ind over landets grænser til stor utilfredshed for mange.
- De vil sige, at hvis hun bare havde haft mere føling med folkstemningen, og hvis hun havde håndteret flygtningekrisen bedre, så var AfD gået i sig selv, siger Michael Reiter.
- Internationalt vil hun også stå svækket i spørgsmålet om fordelingen af flygtninge i EU. Her vil mange bruge valget som bevis for, at hun har håndteret krisen forkert, og at man derfor ikke skal følge den tyske vej.