Det svenske valg har først og fremmest handlet om udlændingedagsordenen, klima og velfærd, og ikke mindst om Socialdemokraternes tilbagegang og Sverigesdemokraternes fremtog.
Men der har også været plads til de større og mindre valgskandaler, mere eller mindre forankret i valgets hovedtemaer.
DR Nyheder bringer her et udvalg af de mest væsentlige og opsigtsvækkende.
Forsvarsministers pressesekretær var lobbyist
Da forsvarsminister Peter Hultqvist, Socialdemokratiet, ansatte Marinette Nyh Radebo som pressesekretær, var det på grund af hendes lange erfaring med forsvars- og våbenindustrien, hvor hun i 20 år havde drevet lobbyisme.
Men midt i august kunne den svenske avis Dagens Nyheter afsløre at hun ikke som lovet havde afviklet sin lobbyvirksomhed. I stedet fortsatte hun blandt andet med at sælge seminarer, hvor forsvarsministeren var blandt oplægsholderne. Forsvarministeriets egen Twitterkonto blev brugt til at gøre reklame.
Marinette Nyh Radebo blev under den efterfølgende debat tvunget til at gå af, imens Peter Hultqvist henviste til, at hun havde forpligtet sig til at afvikle sin virksomhed.
Spredte fake news om højre-partier
Det vakte forargelse, da en lokalpolitiker fra Socialdemokratiet spredte falske påstande om Moderaterne og Sverigedemokraterne rettet mod muslimske vælgere.
I et arabisksproget indlæg stod blandt andet læse, at partierne ville lukke moskeer og muslimske begravelsespladser, imens halalslagtning skulle forbydes og muslimer have lavere overførselsindkomster. Af indlægget fremgik også en opfordring til at sprede det videre.
Moderaternes lokale partiafdeling har politianmeldt Socialdemokraterne i sagen og har desuden iværksat en privat efterforskning.
Statsminister Stefan Löfven (Socialdemokratiet) har kaldt indlægget fuldstændig uacceptabelt og oplyser, at den lokalpolitiker, som spredte indlægget, er strittet ud af partiet.
Hævede kørselsgodtgørelse trods han var i udlandet
Moderaternes Michael Svensson er den politiker i Rigsdagen, som har krævet flest penge tilbage i kørselsgodtgørelse i valgperioden. 378.000 svenske kroner er det blevet til.
Men 21. august kunne avisen Aftonbladet ved hjælp af politikerens egne opslag på sociale medier dokumentere, at nogle af de påståede køreture var foretaget imens Michael Svensson var i udlandet. Blandt andet krævede han godtgørelse for syv længere ture, imens han var i Thailand i januar.
Ifølge avisen drejer det sig samlet om 580 mil eller 5.800 kilometer, som han har hævdet at køre i Sverige imens han var i udlandet, og endnu 208 mil eller 2.080 kilometer, som han har kørt et sted i Sverige, imens han skrev, han var et andet sted.
Politikeren ville først betale nogle af de samlet 20.000 kroner, som han havde fået i kørselsgodtgørelse, tilbage. Siden er han dog trådt tilbage og er under efterforskning for bedrageri.
Skatteborgerne betalte for familieferie
Det var også Aftonbladet, som afslørede at Kristendemokraternes Rigsdagsmedlem Caroline Szyber havde misbrugt det svenske parlaments regler for rejser. Således tog hun sammen med sin familie til Fiskebäckskil i Vestsverige samt Venedig og Rom inden for sit årlige rejsebudget på 50.000 svenske kroner.
Selve rejserne er ok ifølge reglerne. Godt nok er formålet, at budgettet skal bruges arbejdsrelateret, men det er rigsdagsmedlemmerne selv, der definerer hvad det betyder, så længe det er inden for Europa.
Det er også tilladt at tage sin familie med på rejserne. Men medlemmerne skal i så fald selv betale 25 procent af omkostningerne, hvilket aldrig skete.
Højreorienterede Facebook-profiler knyttet til Sverigesdemokraterne
Avisen Dagens Nyheter kunne for en uge siden vise, at der synes at være en tæt sammenhæng mellem flere højreorienterede Facebook-konti og Sverigedemokraterne.
Mindst en af dem har ifølge avisen været styret af Sverigedemokraterne i flere år. Men alle har det til fælles, at de i løbet af august publicerede opdateringer som var enslydende med indlæg, som efter få timer dukkede op på Sverigedemokraternes Facebook-profil.
Ifølge en kortlægning fra avisen, blev de højreorienterede konti meget aktive, netop da Sverigedemokraterne fik ny kommunikationsafdeling.
Partiets formand Jimmie Åkesson siger til Dagens Nyheter, at han ikke har et formelt ansvar for kommunikationsafdelingens adfærd, men at han har stor tiltro til den.
Peberspray-smugling og automatvåben vakte opsigt
Medlem af Kristendemokraterne Sara Skyttedal fik en tur i tabloidavisen Expressen, da hun midt i august blev stoppet i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.
Med sig havde hun nemlig det som i Sverige benævnes en forsvarsspray, men på dansk kendes som peberspray. De er lovlige på den anden side af Øresund, men ikke herhjemme. Derfor er der indledt en sag om brud på våbenloven.
- Idet der er trusler imod mig, har jeg fået den af partiet, men jeg vidste ikke, at den var ulovlig i Danmark, lød det fra politikeren, som i Expressen ærgrede sig over at danske kvinder ikke må gå med peberspray.
En uges tid senere var den gal med våben og svenske politikere igen. Denne gang var det Moderaternes rigdagsmedlem Hanif Bali, som fik både statsminister Stefan Löfven og svensk presse imod sig.
Årsagen var, at han lagde et billede op på Instagram, hvor han poserede med et automatvåben. I øvrigt til støtte for føromtalte Sara Skyttedal, som i Dagens Nyheter var blevet kritiseret for at have lagt et billede op med en pistol.
Henvendt til Dagens Nyheter skrev han "her har I en indvandrerfyr fra en forstad med en AR-15". Også en måned før delte politikeren et våbenrelateret billede på sin Instagram-profil med kritik af Dagens Nyheter.
Affæren fik de svenske avisers brancheorganisation til at indkalde Moderaternes formand Ulf Kristersson til krisemøde, imens statsminister Stefan Löfven sagde, at Hanif Bali havde overskredet alle grænser.
Ville bytte stemmer for moskeer
I slutningen af juli tog to lokalpolitikere fra Moderaterne til et møde i en moske i Botkyrka syd for Stockholm. Her fik de et usædvanligt tilbud fra, viser en undersøgelse fra SVT's Uppdrag Granskning.
Således tilbød Ali Khalil, medlem af Miljøpartiet, at hans politiske modstandere kunne sikre sig omkring 3.000 stemmer fra lokale muslimer, hvis bare de ville stemme for byggetilladelse til en ny moske.
Stemmerne, som skulle skaffes ved, at at imamen opfordrede moskeens medlemmer til at stemme på Moderaterne, ville ifølge SVT være nok til at forrykke magtbalancen i kommunen.
Efter et par ugers betænkningstid, takkede Moderaterne dog nej, og kaldte forslaget for udemokratisk. En ekspert kalder sagen for en form for politisk korruption over for SVT.
Ali Khalil er siden blevet tvunget ud af Miljøpartiet.
Det knap så hemmelige svenske valg
Ved valget i dag vil to valgobservatører fra den europæiske sikkerheds- og samarbejdsorganisation OSCE være til stede, som DR Nyheder fortalte først på måneden.
Årsagen er, at den særegne svenske valgpraksis, hvor partierne selv trykker stemmesedler, skal undersøges. Den risikerer nemlig at kompromittere den hemmelige valghandling.
I Sverige findes ikke en fælles stemmeseddel. I stedet må vælgerne udvælge det partis seddel, de vil tage med ind bag forhænget. Og det medfører for det første, at nogle partiers sedler måske gemmes væk af politiske modstandere. For det andet kan det betyde, at vælgerne afslører deres sympatier eller måske slet ikke tør tage en seddel fra det parti, de helst vil stemme på.
Det mener blandt andet det højreorienterede Sverigesdemokraterne er en risiko.
DR Nyheder har talt med Hans-Ivar Swärd, repræsentant fra den svenske valgmyndighed, som siger, at vælgerne jo bare kan tage en seddel fra hvert parti med ind, og så smide dem ud, de ikke bruger.
Men Jørgen Elklit, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet og garvet valgobservatør, mener "at det bryder med det grundlæggende princip om valghemmelighed i demokratiske valg".
Public service kanal undsagde Sverigedemokraterne
I valgets absolutte slutspurt har Sveriges pendant til DR, SVT, vakt stor opsigt ved at tage afstand fra Sverigedemokraternes formand Jimmie Åkesson.
Det skete efter den afsluttende valgdebat mellem partilederne, hvor Åkesson understregede, at nogle udlændinge i hans øjne ikke passede ind i Sverige.
Efter debatten, som var arrangeret af SVT, tonede tv-værten Martina Nord frem med ordene:
- Vi skal begynde med at sige, at Jimmy Åkesson udtalelse var groft generaliserende, og SVT tager afstand fra den.
Sagen har fået Sverigedemokraterne til at boykotte SVT resten af valget.
Public service-kanalen står for sin part fast og henviser til den svenske public-service lov, hvor det fremgår, at SVT har et særligt ansvar, når det gælder krænkende udtalelser.
De må gerne publiceres, men efterfølgende skal SVT balancere udtalelserne ved at tage afstand fra dem, hvis de finder det nødvendigt.
Siden har SVT dog offentliggjort, at det udskifter Eva Landahl som ansvarlig for tv-stationens valgprogrammer, så hun ikke er ansvarshavende i dag. Det var hende, som traf beslutningen om, at SVT skulle tage afstand fra udtalelserne.
Den svenske tabloidavis Expressen skriver, at den har været inde og kigge på Landahls Twitterkonto. Den viser, at hun to gange har trykket på "synes om" ved tweets, der er kritiske over for Sverigedemokraterne. I en af de to tweets står der: "SD er et helt unødvendigt parti".