Den amerikanske valgkamp har nået et niveau, der er lavere end nogensinde før.
Så kontant lyder meldingen fra DR’s internationale korrespondent, Steffen Gram, der fortæller, at de amerikanere han møder på gaden i USA, er godt og grundigt trætte af valgkampen.
- Amerikanerne kan ikke få den overstået hurtigt nok. Amerikanerne går til valg for at stemme imod noget. Man stemmer imod Trump eller Clinton, for de diskuterer ikke politik. Hvad de vil gøre med nationen, hvordan vil de føre udenrigspolitik, skattepolitik, indvandrerpolitik? Det er druknet i gadeslagsmål, siger han.
Det er især det store fokus på seksuelle overgreb, som både Donald Trump og Hillary Clintons mand, Bill Clinton, bliver beskyldt for at have begået, som har afsporet debatten og vækker harme. Især hos kvinderne.
- Når den ene præsidentkandidat giver udtryk for, at overgreb på kvinder mere eller mindre er i orden, har det skabt en helt anden diskussion end den, man i virkeligheden skulle have i forbindelse med et præsidentvalg, siger han.
Næste debat bliver nyt lavpunkt
Afsløringen af Trumps lumre samtale og de efterfølgende anklager om seksuelle overgreb har fyldt godt op i mediernes spalteplads, og Steffen Gram har ingen forhåbninger om, at niveauet vil løfte sig efter den tredje og sidste debat mellem de to præsidentkandidater, som finder sted natten til torsdag dansk tid.
- Debatten mellem de to, og måden Trump debatterer på, er allerede uden for rækkevidde. Fra Clinton-lejren siger man, at man vil gå efter Trumps eskapader og hans påstande om, at valget er manipuleret, vurderer Steffen Gram.
Og der er heller ikke politisk tunge skyts i vente fra Trump, der blandt andet senest har været ude med beskyldninger om, at Hillary Clinton er på narko.
- Han vil gå efter Bill Clinton, og de sager der er dukket op i forbindelse med WikiLeaks’ nærmest daglige offentliggørelser af mails fra Clinton-kampagnen. Det er svært at se, hvordan denne debat kan undgå at blive et nyt lavpunkt, siger han.