Danske medier gik i går i breaking med alt, hvad der følger med af gule farver, pushbeskeder og detaljerede beskrivelser af grønlandske landingsbaner i forbindelse med Donald Trump Jr's endagsvisit til Grønland.
Men udlandets interesse for den amerikanske interesse for Grønland steg betydeligt i aftes dansk tid, efter Donald Trump afholdt sit første pressemøde, siden hans valgsejr blev godkendt af Kongressen i mandags.
Her sagde han nemlig nej, da han blev spurgt, om han kunne afvise at bruge militær eller økonomisk tvang i forhold til Panamakanalen såvel som Grønland.
- Nej, jeg kan ikke love noget i forhold til de to, men jeg kan sige dette: Vi har brug for dem for vores økonomiske sikkerhed, lød det fra Trump.
Ved pressemødet sagde han desuden, at han overvejer at pålægge danske varer en særlig told, hvis ikke Danmark går med til at sælge Grønland.
Det blev dækket massivt herhjemme, men udtalelserne har også fundet vej til en del medier på den anden side af Atlanten.
"Usammenhængende pressemøde" og 'ikke lige så skørt, som du måske tror'
Den hæderkronede amerikanske avis New York Times, som i årevis har haft kritisk dækning af Donald Trump, har to artikler om Grønland på forsiden af sin hjemmeside her til morgen dansk tid.
Her beskriver mediet gårsdagens pressemøde som "usammenhængende" og peger på, at Trump nægtede at afvise brugen af militær og økonomisk magt til at få Panama til at opgive kontrollen over Panamakanalen "og for at presse Danmark til at sælge Grønland til USA".
Man peger på, at Trumps kommentarer ved pressemødet - som man kalder "et miskmask af utilfredshedspunkter, klager og falske påstande" - garanteret vil irritere tre af USA's allierede i form af Panama, Canada og altså Danmark.
I en separat analyse peger man på, at Trump talte om muligheden for "en militær konflikt" med Danmark, og at han nægtede at udelukke "muligheden for at bruge tvang over for en Nato-allieret" og i øvrigt stillede spørgsmålstegn ved Danmarks magt over Grønland.
Den kommende amerikanske præsident satte også spørgsmålstegn ved, om Danmark overhovedet har juridisk magt over Grønland:
Hos BBC, der ret beset er et britisk medie, men har millioner af lyttere på begge sider af Atlanten, lyder beskrivelsen, at "det var svært at skelne mellem humor eller bombast og reel politik" ved pressemødet.
Og i en analyse hos CNN, lyder vurderingen, at det er usandsynligt, at Trump får sin vilje, hvad angår Grønland og Panama såvel som Canada (som han har foreslået som en kommende amerikansk stat).
- Så hans strategi er måske rettet mod at skaffe bedre aftaler for USA.
Herunder i form af større amerikansk adgang til sjældne mineraler i Grønland eller søruter, der gøres tilgængelige, i takt med at isen omkring Grønland smelter, lyder det hos CNN.
De sjældne mineraler og vigtige søruter er også blandt argumenterne, der nævnes i tabloidmediet New York Post - herunder under overskriften: Hvorfor vil Donald Trump have Grønland? Det er ikke lige så skørt, som du måske tror.
Her er der blandt andet fokus på fordelene ved at annektere Grønland, og man citerer en unavngiven person, der skulle være tæt på Trump-lejren.
Herfra lyder det, at Trump kunne være villig til at diskutere alternative aftaler med Grønland, der ikke indbefatter en fuld annektering.
- Der er fleksibilitet i forhold til at diskutere den bedste måde at styrke USA's sikkerhed på, så jeg tror, at det er korrekt at sige, at der er mere end en mulighed, lyder det fra den unavngivne kilde.
I skrivende stund er der kun en enkelt artikel på forsiden af Trumps tidligere favoritmedie Fox News. Her ligger historien, der handler om Mette Frederiksens (S) reaktion, til gengæld i toppen af deres hjemmeside.
Her fremgår det, at den danske statsminister har "en kontant besked til Trump" om, at Grønland ikke er til salg.
USA har udvidet sit territorium flere gange gennem historien ved at finde tegnebogen frem. Det kan du læse mere om her: