I Mellemøsten - og resten af verden - holder mange vejret i de her dage.
Konflikter og kampe på kryds og tværs er brudt ud i lys lue, siden Hamas' terrorangreb på Israel den 7. oktober, og risikoen for en regional storkrig er til stede, vurderer Kristelig Dagblads Mellemøstenkorrespondent Allan Sørensen.
Folk i området venter stadig på at se, hvordan Iran vil reagere, efter Hamas' øverste politiske leder, Ismail Haniyeh, 31. juli blev dræbt i et angreb i Irans hovedstad, Teheran, hvor han havde været med til indsættelsen af den nyvalgte iranske præsident.
Iran har beskyldt Israel for at stå bag. Israel har hverken be- eller afkræftet, men menes at stå bag likvideringen af Haniyeh.
Israel har også en åben konflikt med den militante milits Hizbollah, der opererer fra Libanon og har varme forbindelser til Iran. For Israel har taget ansvaret for at dræbe Hizbollahs top-kommandør Fuad Shukr i et angreb i Libanons hovedstad, Beirut.
Og i Israel er militæret i højeste alarmberedskab.
- Vi er forberedt på højeste beredskab i både angreb og forsvar, og vi vil handle i overensstemmelse med instruktionerne fra det politiske lag, sagde Daniel Hagari, der er talsmand for det israelske militær, på en pressebriefing mandag aften.
I Israel bor Kristelig Dagblads Mellemøstenkorrespondent Allan Sørensen også, og han kan også godt mærke, at der er skruet op for konfliktniveauet.
- Daniel Hagari siger, at militæret er klar til at forsvare sig, men også gå til modangreb, hvis det bliver nødvendigt. Det sker samtidig med, at israelerne bliver bedt om at holde sig i nærheden af beskyttelsesrum, og at koncerter og større arrangementer aflyses, siger han.
USA sender ubåd og hangarskib
Det er ikke kun Israel, der forbereder sig på en eventuel eskalering.
USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, har også valgt at sende en missilbevæbnet ubåd i retning mod regionen, og bedt et hangarskib, der allerede var på vej, om at skrue op for farten, så det kan være i fremme tidligere end planlagt.
- Både militæret og politikerne håber, at den massive amerikanske tilstedeværelse vil afskrække både Iran og Hizbollah fra at gengælde de likvideringer, de mener Israel står bag. Men samtidig regner Israel stadig med, at både Iran og Hizbollah - enten samlet eller hver for sig - vil forsøge at gengælde de her drab, siger Allan Sørensen.
Mandag aften har det Hvide Hus offentliggjort en fælles udtalelse fra USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Italien, efter lederne i de fem lande har diskuteret spændingerne i Mellemøsten.
Her udtrykker de fuld støtte til Israels forsvar mod angreb fra Iran og iransk støttede terrorgrupper.