I USA mødte både Demokraterne og Republikanernes præsidentkandidat i dag op i New York for at markere 15-års-dagen for angrebet på World Trade Center i 2001.
Og selvom de begge har indstillet valgkampagnen for en dag, er mærkedagen alligevel blevet brugt i kampen om at blive den næste amerikanske præsident, siger DRs korrespondent i USA Stéphanie Surrugue.
- De forsøger begge to at profilere sig som den mand eller kvinde, som bedst kan bekæmpe terror og i særdeleshed Islamisk Stat. Sammen med økonomi og indvandring er det nogle af de vigtigste temaer i valgkampen, siger hun.
Hun forklarer, at ifølge en ny måling fra CNN, tror flertallet af amerikanerne på, at Donald Trump er den, der vil slå hårdest ned på terrorisme, men tager man alle emnerne i betragtning, peger flertallet på, at Clinton vil være den bedste præsident.
- Trump har i vanligt korte, effektfulde udsagn sagt, at han vil bombe IS tilbage til nul, mens Hillary Clinton vil etablere et internationalt samarbejde udover det, der er nu. Det får nogen til at betragte hende som værende for blød, siger Stéphanie Surrugue.
Modtaget med buhråb og klapsalver
Det var helt forventet, at præsidentkandidaterne i dag lagde vejen forbi New York, som de begge kalder ‘deres by’, men modtagelsen af dem var meget forskellig.
- Begge kandidater kom meget præcist koordineret med et kvarters mellemrum til Ground Zero i morges. Mens Hillary Clinton fik lov at ankomme i fred, blev der både buhet og klappet, da Donald Trump ankom. Det er meget sigende for ham, idet han deler vandene uanset, hvor han kommer - også i New York.
- Der er ingen tvivl om, at de opfatter begge sig selv som en del af byens historie og har forsøgt at overgå hinanden i beretninger om, hvordan de var til stede i byen, da angrebet fandt sted d. 11. september, siger USA-korrespondenten.
Både Donald Trump og Hillary Clinton er klar over vigtigheden af være til stede i New York netop i dag, for bekæmpelsen af terror er i den grad et emne, der optager amerikanerne.
- Målingen fra CNN viser, at amerikanernes frygt for terror er stigende. Så kan det være, at Bin Laden blev dræbt for fem år siden, men den lettelse er aflyst af en reel frygt for angreb i de her døgn. 65 procent af republikanerne frygter nye terrorangreb på amerikansk jord, mens det er 36 procent af Demokraterne og 50 procent af de uafhængige, siger Stéphanie Surrugue og fortsætter:
- Efter angrebene i Boston, San Bernadino og senest i Florida i sommer, har jeg ikke talt med nogen amerikanerne, der ikke tror, at det kan ske igen.