Da Wikileaks-grundlæggeren Julian Assange blev anholdt tidligere i dag, skete det blandt andet ifølge britisk politi, fordi USA ville have ham udleveret.
For kort tid siden offentliggjorde det amerikanske justistministerium så, at de ønsker Assange fængslet i op til fem år.
De anklager ham for i 2010 at have hjulpet en anden whistleblower, Chelsea Manning, med at hacke sig ind i strengt fortrolige computere, ejet af den amerikanske regering.
Wikileaks offentliggjorde samme år tusindevis af fortrolige dokumenter om den amerikanske hærs operationer i Irak og Afghanistan.
Assange blev desuden i dag kendt skyldig i at bryde aftalerne for sin kaution, da han ikke overgav sig til myndighederne i forbindelse med en udlevering til Sverige 29. juni 2012.
Det skete ved en domstol i London. Assange erklærede sig ikke skyldig og skal for retten igen den 2. maj. Han står til 12 måneders fængsel.
Dommeren oplyste også, at inden den 12. juni skal de amerikanske myndigheder indlevere de 'relevante papirer' i forhold til udleveringen af Julian Assange, før de britiske myndigheder kan tage stilling til det.
Svensk advokat vil genåbne sag mod Assange
En svensk advokat har også udtrykt interesse i at få Assange udleveret til Sverige.
I 2010 anklagede flere svenske kvinder ham for seksuelle overgreb og voldtægt. Det var de anklager, der i 2012 fik Assange til at søge asyl på den ecuadorianske ambassade.
I 2017 frafaldt anklagerne og arrestordren på Assange, da det ikke længere så ud til, at han kunne blive udleveret.
Men voldtægtssagen kan nu blive genåbnet.
Det siger Elisabeth Massi Fritz, advokat for en af de kvinder, der anklagede ham for voldtægt.
- Vi vil gøre alt i vores magt for at få genoptaget undersøgelsen af ham, så han kan blive retsforfulgt i Sverige, skriver hun til det svenske nyhedsbureau TT.
Det vides endnu ikke, om den svenske anklagemyndighed vil genåbne sagen.
Snowden: Mørk dag for pressefriheden
Whistlebloweren Edward Snowden kalder anholdelsen af Assange for "et mørkt øjeblik for pressefriheden".
- Hans kritikere jubler, men for pressefriheden er det her et mørkt øjeblik, skriver han på Twitter.
Snowden har siddet i asyl i Moskva siden 2013, hvor han afslørede, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA havde foretaget ulovlige aflytninger af befolkningen.