USA er i gang med at forberede en evakuering af landets 1.000 soldater, der befinder sig i det nordlige Syrien.
Det oplyser den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, til CBS News.
- I løbet af de sidste 24 timer har vi set, at Tyrkiet sandsynligvis vil rykke deres angreb længere sydpå end oprindeligt planlagt, og de vil også rykke længere mod vest, siger han.
Udmeldingen kommer, samtidig med at den tyrkiske forsvarsminister oplyser, at tyrkisk-ledede styrker nu har vundet kontrol over hovedvejen M4.
Vejen er en af de eneste til den kurdiske by Kobani, hvor de fleste amerikanske soldater i landet befinder sig.
I det nordlige Syrien er der i øjeblikket kampe mellem de tyrkiske styrker og de kurdiske styrker Syriens Demokratiske Styrker, der er en samling af kurdiske soldater.
- Vi har også fundet ud af, at Syriens Demokratiske Styrker arbejder på at lave en aftale med det syriske styre og Rusland for at gå til modangreb på Tyrkiet i nord, siger Mark Esper.
- Amerikanske soldater vil sandsynligvis blive fanget mellem to forskellige styrker, der rykker frem. Og det er en meget uholdbar situation. Så jeg talte med præsidenten i aftes, og efter diskussioner med resten af det nationale sikkerhedshold, beordrede han en tilbagetrækning af styrker i det nordlige Syrien, fortsætter han.
Til Reuters oplyser Mark Esper, at de amerikanske soldater er blevet berordret til at rykke længere syd på, men de kommer ikke til at forlade Syrien.
Tyrkiet er rykket 30-35 kilometer ind i Syrien
På Twitter skriver den amerikanske præsident, Donald Trump, at 'det er meget klogt ikke at være involveret i de hårde kampe på grænsen til Tyrkiet'.
Hovedvejen M4, som tyrkiske styrker har indtaget i efter ligger 30-35 kilometer inde i Syrien.
Syriens Demokratiske Styrker oplyser, at de kæmper mod de tyrkisk-støttede militser ved hovedvejen.
Kampene mellem de kurdiske styrker og Tyrkiet vækker dyb bekymring blandt både stats- og regeringsledere i EU og andre i lande.
Blandt andet fordi der ligger en række fængsler i de kurdisk kontrollerede områder, hvor flere tusinde medlemmer af Islamisk Stat sidder fængslet, ligesom at mange familiemedlemmer sidder i lejre kontrolleret af de kurdiske styrker.
I løbet af weekenden er et sted mellem 100 og 800 familiemedlemmer til IS-fanger flygtet fra Ain Issa-lejren i det nordlige Syrien, efter at der har været kampe omkring lejren.
Tyrkiet kæmper mod USA's venner
I sidste uge trak USA en gruppe soldater, der arbejdede sammen med kurdiske styrker i det nordlige Syrien, ud af landet. Det træk åbnede op for, at Tyrkiet kunne iværksætte sin militære operation 'Fredens Kilde'.
Militæroperationen foregår i de kurdisk-kontrollerede områder af det nordlige Syrien. Her kæmper tyrkiske soldater og tyrkisk-støttede militser mod kurdiske styrker.
Blandt andet går offensiven ud på at drive den kurdiske gruppe YPG ud af området. Tyrkiet betragter nemlig YPG som en terrorbevægelse - men den opfattelse bliver ikke delt af USA og resten af den vestlige koalition, der har været i krig mod terrorbevægelsen Islamisk Stat.
I krigen mod Islamisk Stat har YPG nemlig været en vigtig allieret og fungeret som landtropper og har modtaget støtte fra blandt andet USA.
Målet med offensiven er ifølge Tyrkiet at oprette en såkaldt sikkerhedszone, der rækker 30 kilometer ind i Syrien. Her vil Tyrkiet så placere nogle af de millioner af syriske flygtninge, der ellers opholder sig i Tyrkiet.