En gang i timen sænker en kran et bur to kilometer ned i den sydafrikanske undergrund gennem en nedlagt mineskakt.
Her bliver seks-syv afkræftede illegale minearbejder hentet op ad gangen, skriver BBC. Ikke alle er i live.
På to dage har man indtil videre hentet 36 lig og 82 overlevende personer op, oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.
I mere end to måneder har der udspillet sig en kamp mellem myndighederne og de illegale minearbejder, som har nægtet at forlade den nedlagte mine i Sydafrika.
I går kom der meldinger om, at mindst 100 af minearbejderne er døde under jorden. De seneste dage har myndighederne, efter en afgørelse fra en domstol, iværksat en stor redningsaktion.
Minearbejderne er kravlet de mere end to kilometer ned i minen i håbet om at finde guld.
Men det er ulovligt og koster hvert år den sydafrikanske statskasse flere hundrede millioner dollar i tabte indtægter, skriver Reuters.
Derfor har politiet siden november forsøgt at tvinge de ulovlige minearbejder ud og arrestere dem.
Man har blandt andet i en periode stoppet forsyningen af mad og vand, og regeringen har tidligere udtalt, at man forsøger at "ryge dem ud".
Sporadiske forsyninger blev sænket ned i minen i november og december, skriver The Guardian.
Mindst 1.000 har forladt minen de seneste måneder, mens flere hundrede menes stadig at befinde sig dernede.
Ifølge politiet nægtede minearbejderne at komme op af frygt for at blive anholdt, mens Sabelo Mnguni, der er talsmand for minearbejderne, hævder, at de blev fanget under jorden, da politiet fjernede de reb, de brugte til at klatre op.
Politiets talsperson Athlenda Mathe siger ifølge The Guardian, at "det er uheldigt, at der er tab af menneskeliv".
- Ingen skulle have været under jorden, fordi der er farlige gasser under jorden og påstået misbrug af ulovlige minearbejdere, siger hun.
- Vi vil undersøge påstande om, at den mad, der blev sendt ned, blev holdt fra illegale minearbejdere.
Et udbredt problem
Ulovlig minedrift er et udbredt problem i både Sydafrika og andre steder i Afrika, fortæller Stig Jensen, der er lektor i afrikastudier med Københavns Universitet.
- Der er jo rent faktisk guld i de her miner, men det er bare ikke kommercielt rentabelt at udvinde det, siger han til P1 Morgen.
- Guld er let omsætteligt, og priserne er steget dramatisk på det seneste, hvilket kun har øget interessen.
Ifølge Stig Jensen er der sandsynligvis tale om en meget sammensat gruppe af mennesker nede i minen.
Nogle menes at være tidligere minearbejdere, mens andre menes at være berygtede minearbejderbander og illegale immigranter, fortæller han.
- Det er alle sammen nogen, som prøver at få et eller andet liv ud af den enormt komplicerede situation i Sydafrika med voksende fattigdom og arbejdsløshed.
Immigranter frygter at blive sendt hjem
Når minearbejderne kommer op til politiet, risikerer de at blive straffet.
- Dem, der er allermest bange, er de illegale immigranter, for de ved jo udmærket godt, at de vil blive sendt ud af landet, siger Stig Jensen.
- Det vil betyde, at de mister den mulighed for et godt liv, som de håber på. De vil måske hellere dø, end at blive sendt ud, hvilket også siger noget om, hvor desperat situationen er.
Myndighederne har flere steder forsøgt at lukke de nedlagte miner i landet af.
- Problemet er bare, at de ikke har gjort det særligt godt, og det har været relativt nemt for folk at komme igennem de afspærringer, der har været, siger Stig Jensen.
- Der er ingen tvivl om, at det her vil betyde, at man fremadrettet skal tænkte over, hvordan man fuldstændig kan ødelægge de her miner, for eksempel ved at sprænge indgangene i stykker.