Udenrigsministeriet: Ingen meldinger om danske sårede i Las Vegas

Amerikansk millionby er et populært turistmål for danskerne, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Skyderiet skete under en countrykoncert i Las Vegas. (Foto: © Steve Marcus, Scanpix)

Der er ingen meldinger om danskere blandt de sårede eller dræbte i Las Vegas, hvor et masseskyderi har dræbt mere end 50 personer og såret over 200.

Det oplyser René Dinesen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, til DR Nyheder.

- Der er endnu ingen meldinger om danske sårede eller dræbte, men jeg vil advare mod at tage det som et udtryk for, at der ikke kan være danskere iblandt. Det ved vi simpelthen ikke endnu, siger han.

- Det er selvfølgelig noget, som vi sammen med vores ambassade og konsul arbejder på at finde ud af så hurtigt som muligt, men det har vi ingen oplysninger om endnu.

Bliv væk fra området

Skyderiet fandt sted under en koncert, og skuddene blev affyret fra Mandalay Bay Hotel, som ligger ved den berømte gade i Las Vegas 'The Strip'.

Politiet er stadig i gang med en politiaktion omkring hotellet, og derfor beder René Dinesen danskere om at holde sig fra området og følge de amerikanske myndigheders anvisninger.

- Vi har på vores Twitter-profil lagt et link ud, til hvor det lokale politi kommunikerer om forholdsreglerne. Her er også lagt et link ud til lufthavnen i Las Vegas, hvis der er danskere, der skal til eller fra byen.

Afgange til og fra Las Vegas lufthavn er nemlig også påvirket, hvor en del fly er blevet aflyst, oplyser René Dinesen.

- Man skal følge politiets meldinger og holde øje med lufthavnen, hvis man er på vej til eller fra Las Vegas.

Antallet af danskere i byen er ukendt

Borgerservice har stadig ikke noget overblik over, hvor mange danskere, der befinder sig i Las Vegas.

- Vi ved det er et ret populært turistmål for danskere, men de fleste danskere ringer ikke til os, når de rejser til Las Vegas, men der har været relativt stille i vores 24/7-vagtcenter i forhold til situationen i Las Vegas. Vi har ikke haft mange opkald fra danskere, der har befundet sig i området.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer dog danskere, der befinder sig i området, til at give besked til sine pårørende i Danmark, hvis de er ok.

- For det gør, at vi kan fokusere på de danskere, der virkelig har brug for hjælp, siger René Dinesen.

René Dinesen påpeger, at pårørende også skal væbne sig med en smule tålmodighed til pårørende, hvis deres familiemedlemmer ikke svarer med det samme. Det kan være, de er på vej i sikkerhed eller sover trygt, påpeger René Dinesen.

- Man er mere end velkommen til at ringe til os, hvis man har en begrundet mistanke om, at der er noget galt, så den liste over de folk, der ikke er kontakt til, bliver så kort som muligt og forhåbentlig går helt i nul.