Det var ikke en egentlig skideballe. Men hverken den tyske kansler, Angela Merkel, eller Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, var særligt imponerede over Danmark i dag.
På en pressekonference kommenterede de ledere afsløringen af, hvordan den amerikanske efterretningstjeneste NSA har udnyttet et samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) til at spionere mod statsledere, toppolitikere og højtplacerede embedsmænd i Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig.
Spionagen er kommet frem i lyset i et samarbejde mellem DR og SVT, NRK, Süddeutsche Zeitung, NDR, WDR og Le Monde baseret på DR's research.
- Det er uacceptabelt mellem allierede. Og endnu mindre acceptabelt mellem allierede og europæiske partnere, sagde Emmanuel Macron om afsløringen.
Merkel bakker op
Angela Merkel bakkede op om kritikken fra Macron, der forventer at få en forklaring fra både USA og Danmark.
Merkel tilføjede dog, at hun var blevet beroliget over den danske regerings holdning til sagen.
- I den henseende mener jeg, at der er et godt grundlag - ikke bare for at få afklaret fakta, men også for at skabe tillidsfulde relationer, sagde Merkel.
De to lederes kommentarer faldt efter et tysk-fransk virtuelt møde, som havde en lang række andre punkter på dagsordenen.
'En skandale'
Angela Merkel, den daværende tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, og den daværende tyske oppositionsleder, Peer Steinbrück, er blandt politikerne i Danmarks nabolande, som NSA har spioneret mod gennem det dansk-amerikanske samarbejde.
Sådan lød nogle af de opsigtsvækkende konklusioner efter en hemmelig, intern undersøgelse i FE, som en arbejdsgruppe afsluttede i maj 2015.
Og den tyske tidligere oppositionsleder og kanslerkandidat Peer Steinbrück er mindre diplomatisk i sin karateristik af Danmark end Angela Merkel.
- Politisk betragter jeg det som en skandale, siger han.
Den tidligere kanslerkandidat betegner det som "absurd" og "grotesk", at FE har gjort det muligt for amerikanske NSA at opsnappe hans kommunikation, når den passerede gennem internetkabler ind og ud af Danmark.
- At lige netop en efterretningstjeneste fra et land som Danmark også er indblandet, det virker næsten som en farce, siger Peer Steinbrück til det tyske medie WDR, som DR samarbejder med om historien.