Tyskland har nået smertegrænsen for, hvor mange flygtninge de kan modtage. Sådan lyder det fra en række indenrigsministre fra de forskellige tyske delstater. Blandt andre Joachim Hermann, der er indenrigsminister i Bayern, stiller nu krav om, at der indføres særlige transitzoner ved Tysklands grænser.
- Jeg synes, det er meget vigtigt. Det har jo vist sig at kunne lade sig gøre at have de her zoner i lufthavnene. Ifølge EU-retningslinjer er det også muligt at det være grænseovergange, og jeg synes, vi skal benytte os af den mulighed, sagde han for nylig til TV-stationen ZDF.
Netop Bayern, som Joachim Hermann repræsenterer, modtog cirka 170.000 flygtninge i september måned.
De retningslinjer Joachim Hermann omtaler, er regler der gælder ved nødsituationer, og de kan kun indføres i et begrænset tidsrum. Det skriver webmagasinet EUobserver.
Delstatspolitikerne føler sig presset på grund af de vedvarende flygtningestrømme, der fører mod Tyskland i øjeblikket og har gjort det i hele 2015.
Det skønnes, at Tyskland i løbet af i år vil modtage op mod 1,5 millioner flygtninge.
Og det har altså skabt en heftig debat i det ellers så flygtningevenlige land.
Merkel er åben for diskussion
Den tyske kansler er dermed kommet i modvind i flygtningedebatten. Hun har hele tiden holdt en klar linje, hvor hun byder de mange flygtninge velkommen.
- Jeg er overbevist om, at vi kan håndtere situationen, og jeg mener, det er min pligt som kansler af Tyskland at håndtere denne ekstraordinære situation. Som jeg har sagt tidligere: Det er en historisk opgave, og vi skal bevare troen på, at vi kan klare udfordringen, sagde Angela Merkel i populært talkshow på ARD i sidste uge.
Hun har til gengæld også åbnet op for at diskutere alternative løsninger på flygtningesituationen.
- Vi forhandler stadig, var hendes korte svar til Reuters på spørgsmålet om, hvor vidt Tyskland ønsker at kunne sende økonomiske flygtninge fra for eksempel Balkan hurtigere hjem.