Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, bekræfter, at tyrkiske militærfolk, der er posteret ved Natos hovedkvarter i Bruxelles, har anmodet om asyl.
Stoltenberg siger, at han vil tage spørgsmålet om menneskerettigheder op med de tyrkiske myndigheder. Det vil ske, når han søndag indleder et besøg i Istanbul.
Han siger, at anmodningerne om asyl vil blive behandlet af nationale myndigheder, og han har ikke yderligere kommentarer.
Stoltenberg beder de tyrkiske myndigheder om at vise respekt for retsstaten og de mange, der er anholdt efter det mislykkede kupforsøg i sommer.
Det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu skriver, at 73 lærere og akademikere tidligt fredag morgen er anholdt, fordi de angiveligt er tilhængere af den religiøst lærde Fethullah Gülen.
Cirka 110.000 er blevet suspenderet eller fyret fra deres arbejde i den tyrkiske administration, læreanstalter, hæren og retsvæsnet, og 36.000 er fængslet i forbindelse med efterforskning af kupforsøget.
Det var anklagekontoret i Istanbul, som havde udsendt en fængslingskendelse på 103 lærere. De er anklaget for "medlemskab af en væbnet terrorgruppe", skriver Anadolu.
De vestlige lande og menneskerettighedsorganisationer har kritiseret masseanholdelserne. Flere mener, at præsident Recep Tayyip Erdogan bruger det til at udrense politiske modstandere.
Erdogan har krævet Gülen udleveret fra USA, hvor han i dag bor. Indtil for få år siden var de to allierede, men Gülen beskyldes nu for at stå bag en samfundsundergravende organisation.
/ritzau/Reuters