Det var Rusland - og ikke Ukraine - der forsøgte at påvirke præsidentvalget i USA i 2016.
Og lad så venligst være med at sprede falske historier om, at det forholder sig anderledes.
Omtrent sådan lød opfordringen fra Fiona Hill, der i dag afgav forklaring i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.
Det gjorde hun på femtedagen med høringer i undersøgelsen af, hvad der er foregået før og efter Donald Trumps samtale med Ukraines præsidentent, Volodymyr Zelenskyj.
Ifølge Demokraterne, der har indledt undersøgelsen, har præsidenten forsøgt at afpresse Ukraine til at iværksætte en eller flere efterforskninger for egen politisk vindings skyld.
Efterforskningerne var en betingelse for både et personligt møde med Trump, men også for at modtage knap 2,7 milliarder kroner i økonomisk støtte - en støtte, der ellers var vedtaget i Kongressen.
Se en lille del af Fiona Hills forklaring i videoen her:
Retter skytset mod Giuliani
Hill var indtil juli Trumps Rusland- og Ukraine-rådgiver i det nationale sikkerhedsråd.
Hun understregede det problematiske i, at flere personer helt tæt på præsidenten har købt præmissen om, at Ukraine forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016 - og det selvom konklusionen fra flere efterretningstjenester i USA er, at det var Rusland.
- I denne undersøgelse vil jeg bede jer om ikke at promovere politisk motiverede falske påstande, der så tydeligt fremmer russiske interesser, sagde hun henvendt til udvalget.
I særdeleshed fremhævede hun præsidentens personlige advokat, Rudy Giuliani, som den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton ifølge Hill og flere andre har kaldt "en håndgranat".
- Han (Giuliani, red.) var ofte på tv og kom med ophidsende bemærkninger om alle, der har været involveret i den her sag, og han har forsøgt at søsætte historier og ideer, der kunne hjemsøge os. Og jeg mener, at det er derfor, vi sidder her i dag, sagde hun.
Rudy Giulianis rolle i USA's diplomati i Ukraine er af flere blevet beskrevet som noget, de fandt bekymrende, og udpeget som en af årsagerne til, at præsidenten tilsyneladende har haft et negativt syn på Ukraine.
Og at efterforskningerne, Trump ønskede, blandt andet var af Ukraines involvering i det præsidentvalg, han som bekendt vandt i 2016.
EU-ambassadør Gordon Sondland understregede i går, at der blandt diplomaterne var modvilje mod at samarbejde med Rudy Giuliani, men at de samtidig ikke var i tvivl om, at han udtrykte præsidentens direkte ordrer.
Og det var også indtrykket i Ukraine og blandt ukrainerne, forklarede David Holmes, der arbejdede på ambassaden i Kiev og som også vidnede i dag.
'Zelenskyj elsker dig'
Holmes er blandt de tre personer, der var til stede på en restaurant i Kiev, da EU-ambassadør Gordon Sondland ringede til Trump den 26. juli.
En samtale, Sondland selv var lidt uklar i detaljerne omkring i sin timelange høring i går. Men ifølge Holmes kunne han helt tydeligt høre præsidentens stemme gennem røret, og at der i samtalen blev anvendt “meget farverigt” sprog.
Ifølge Holmes spurgte Trump ind til "efterforskningerne", og han overhørte Sondland fortælle Trump, at "Zelenskyj elsker dig".
DR's Ukraine- og Ruslandkorresondent, Matilde Kimer, har været forbi restauranten i Kiev og forklarer her, hvad der foregik:
Dele af samtalen bekræftede Sondland selv i går, men han afviste dog, at han skulle have omtalt Biden i forbindelse med en efterforskning og have sagt, at præsidenten bekymrede sig mere om “vigtige ting, der gavnede ham selv" fremfor Ukraine.
Holmes såede også tvivl ved Sondlands forklaring om, at han ikke vidste, at energiselskabet Burisma betød Hunter Biden, der sad i selskabets bestyrelse, og faderen Joe Biden - favoritten til at blive Trumps modkandidat ved næste års præsidentvalg.
Samtidig bekræftede Holmes yderligere billedet af, at man i Kiev anså kravet om efterforskninger som betingelser for både et personligt møde med Trump, men også den pludselige tilbageholdelse af den økonomiske støtte til Ukraine.
- Og jeg vil være overrasket, hvis nogle af ukrainerne ikke også nåede den konklusion, eftersom de ikke fik nogen som helst anden forklaring på, hvorfor bistanden var sat på hold, sagde Holmes.
Høringerne i dag er de sidste, der er planlagt indtil videre. Efterretningsudvalget skal vurdere, om det har beviser nok og sender derfra en rapport videre til retsudvalget, der skal tage stilling til, om der formelt skal indledes en rigsretssag mod Donald Trump.