Måske den amerikanske præsident, Donald Trump, bruger blyant, når han skriver aftaler ind i den præsidentielle kalender.
Det kan være en fordel, hvis man som han aflyser aftaler – for alligevel at føje dem til igen senere.
Heldigvis skal mødet med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, skrives ind igen på samme dato som hidtil aftalt, den 12. juni 2018.
Det bekræftede præsident Trump i aftes på et pressemøde, efter han havde fået overdraget en konvolut i maxistørrelse indeholdende ”et meget fint og meget interessant” brev fra den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, som han beskrev det.
Analytikere har allerede grublet over, hvorfor Kim valgte at sende Trump et brev på størrelse med en foldet avis, og nogle gætter på, at brevets størrelse skal vise Kim som en legitim international statsmand.
Andre - mere kulørte teorier - går på, at konvoluttens størrelse var et udspekuleret forsøg på at få præsidentens hænder til at se små ud.
Mærkeligt forløb
Forud for overrækkelsen af det store brev i det hvide hus er gået en lang række af møder og forhandlinger mellem diplomater, politikere og embedsmænd flere steder i verden. Alt sammen for at få det spektakulære møde mellem Trump og Kim tilbage på sporet.
Og forløbet har været alt andet strømlinet, fortæller DR’s USA-korrespondent, Steffen Kretz.
- Alt omkring det her topmøde har været fuldstændig uortodokst. Normalt er det sådan, at et topmøde mellem præsidenter finder sted efter embedsmænd, ministre og folk på lavere niveau har mødtes gennem måneder, måske år forude og har lavet en aftale, som præsidenterne så mødes og skriver under på.
- Her har det været lige omvendt. Donald Trump har sagt ja til at mødes med Kim Jong-un efter hans invitation, og nu skal man så til at finde ud af, hvad de egentlig skal mødes om.
Lang vej igen
Ifølge præsident Trump er nordkoreanerne villige til at indgå en aftale om atomnedrustning – og dermed opfylde et af USA’s ufravigelige krav for mødet, som skal finde sted i Singapore.
Men, understregede Trump i aftes, verden skal ikke forvente, at de to kommer ud fra lokalet med en færdig aftale, fortæller Steffen Kretz.
- Det vil være starten på en lang samtale, som efter USA’s mening skal ende med at Nordkorea opgiver sine atomvåben.
Og han advarer mod at tro, at mødet ikke kan blive visket ud af kalenderen igen.
- Jeg tror ikke, der er noget, man kan være helt sikker på, når det handler om USA’s præsident Donald Trump. Og slet ikke i forhold til Nordkoreas leder Kim Jong-un. De er to meget uforudsigelige ledere.
- Så jeg vil ikke sige på nuværende tidspunkt, at noget er sikkert, men det lader til, at begge præsidenter ønsker, at det her møde skal blive til noget, vurderer Steffen Kretz.