Drabet på journalisten Jamal Khashoggi på det saudi-arabiske konsulat i Istanbul har i den seneste tid ført til international fordømmelse og diskussioner om sanktioner mod Saudi-Arabien.
I kølvandet på drabet har flere vestlige lande - herunder USA - meldt afbud til en storstilet økonomisk konference, der finder sted i Saudi-Arabien i denne uge.
Alligevel mødtes USA's finansminister, Steven Mnuchin, i går med den saudi-arabiske kronprins, Mohammed bin Salman.
Mødet blev holdt bag lukkede døre, beretter britiske BBC, der henviser til, at mødet ifølge en amerikansk talsmand omhandlede økonomi, kampen mod terror og Khashoggis død.
Statsstyrede saudiarabiske medier rapportede også, at der blev lagt vægt på "vigtigheden af partnerskabet" mellem de to allierede.
Erdogan vil fortælle "den nøgne sandhed"
Siden Khashoggis død for tre uger siden har Saudi-Arabien skiftet forklaring flere gange, mens der løbende er kommet læk fra den tyrkiske efterforskning, der har peget i retning af en planlagt likvidering. Teorier, som Saudi-Arabien har benægtet kategorisk.
Her til formiddag vil den tyrkiske præsident, Recep Erdogan, tale for det tyrkiske parlament, hvor han vil fortælle "den nøgne sandhed", lyder det fra præsidenten.
Dermed er der udsigt til at få nogle forklaringer på banen, der strider imod de saudiarabiske forklaringer, vurderer Michael S. Lund, DR Nyheders Mellemøsten-korrespondent.
- Jeg regner med, at han vil komme med en forklaring, som er noget anderledes end den, som saudiaraberne er kommet med. I hvert fald hvis vi skal tro på de mange ting, der er blevet lækket fra den tyrkiske efterforskning, siger korrespondenten.
Han peger på, at tyrkerne har understreget, at de mener, at der var tale om en professionel og planlagt operation.
- Det er de detaljer, vi regner med, som Erdogan vil lægge frem i dag, siger han.
Kan føre til alvorlige anklager
Trods de mange - ofte opsigtsvækkende - detaljer og teorier, der har floreret i den tyrkiske presse i de seneste uger, er dagens tale fra Erdogan den første officielle forklaring på, hvad de mener, er sket i sagen om Khashoggi.
- Der har ikke været nogen pressemøder eller officielle kilder, der er stået frem med navn. Det hele har været anonyme kilder, der har lækket forskellige ting, som vi ikke ved om, er sandt, forklarer Michael S. Lund.
- Det bliver rigtig interessant at se, om Erdogan vil skyde skylden direkte på den saudiarabiske kronprins, siger korrespondenten og henviser, at tyrkerne ifølge lokale medier har beviser, der peger på, at kronprinsen har været direkte vidende om drabet.
- Vi aner ikke, om de rygter er sande, men hvis Erdogan går ud og bekræfter nogen af de her ting, vil det være en meget alvorlig anklage mod den saudiarabiske kronprins.
Konsekvenser er udeblevet
På trods af den internationale fordømmelse af drabet på Jamal Khashoggi og Saudi-Arabiens modstridende forklaringer har sagen ikke ført til udbredte sanktioner mod kongeriget.
Trods tidligere trusler om, at der ville være "en alvorlig straf", hvis Saudi-Arabien stod bag drabet på Khashoggi, har præsident Trump ikke lagt skjul på, at USA's økonomiske forbindelser til Saudi-Arabien vægter højt.
I går fortalte han ifølge BBC, at han ikke var "tilfreds" med forklaringen fra Saudi-Arabien, men tilføjede "Jeg vil ikke miste al den investering, der er blevet foretaget i vores land" med henvisning til våbenaftaler med den arabiske allierede til en værdi af 715 milliarder kroner.
Senere i går lænede præsidenten sig umiddelbart op af kongerigets forklaring, da han over for USA Today kaldte drabet på Khashoggi "et plot, der gik galt".