Israel havde endnu ikke kommenteret våbenhvileaftalen mellem dem og Hamas, før Donald Trump gik til tasterne på sit sociale medie Truth Social.
- Denne fantastiske våbenhvileaftale kunne kun være blevet til som et resultat af vores historiske sejr i november, da den sendte et signal til hele verden om, at min administration ville stræbe efter fred og forhandle aftaler for at sikre sikkerheden for alle amerikanere og vores allierede, lød det fra Trump.
Selvom våbenhvileaftalen efter planen først skal træde i kraft i weekenden, så er de to amerikanske præsidenter begyndt at slås om, hvem der skal have æren for aftalen.
- Det er helt åbenlyst, at ingen af de her to, vil give den anden æren for aftalen, siger USA korrespondent Philip Khokhar.
Joe Biden mener, at den aftale, der er landet, er en udspringer af en plan, som han har udtænkt med sin administration og fremlagt for parterne tilbage i maj.
- Biden siger, at det her er resultatet af lang tid politisk arbejde og knofedt, siger Philip Khokhar:
- Trump derimod mener, at hans valgsejr har gjort udslaget og tvunget parterne til forhandlingsbordet.
Truet med helvede
Ifølge Philip Khokar så er der dog flere, som deler opfattelsen af, at Trumps valgsejr har gjort godt for en våbenhvile. Også blandt Demokrater.
Blandt andet fordi Netanyahu i Israel og Trump er tæt på hinanden politisk. Men Trump har også været meget direkte i sin besked til Hamas.
- Trump har truet Hamas med 'helvede', hvis ikke der kom en afslutning, og gidslerne blev frigivet, siger Philip Khokhar.
Er det en joke?
Da Biden flankeret af Kamala Harris og udenrigsminister Antony Blinken kunne stille sig frem og fortælle om aftalen onsdag, var det også noget af det første, som den fremmødte presse ville vide: Hvem skal have æren? Dig eller Trump?
Det havde Biden et meget kort svar på:
Biden har dog også rost samarbejdet mellem sin egen administration og Trumps folk. Og Biden kunne også fremtvinge et længere svar på samme spørgsmål: