Det britiske underhus' afstemning om landets skilsmisseaftale med EU er blevet udskudt.
Underhuset skulle have stemt om aftalen i morgen tirsdag, men i en hastemeddelelse til parlamentet siger premierminister Theresa May, at afstemningen ikke vil finde sted.
Theresa May erkender, at regeringen stod til at tabe afstemningen i morgen "med stor margin".
- Det er tydeligt, at mens der er bred opbakning til mange af de afgørende aspekter i aftalen, så er der på ét punkt, den nordirske "backstop", udbredt og dyb bekymring, siger Theresa May.
Aftalen indeholder et såkaldt "backstop" - en bagstopper - der træder i kraft, hvis det engang i fremtiden ikke lykkes for EU og Storbritannien at blive enige om, hvordan man undgår grænsekontrol mellem Irland og Nordirland.
Modstandere af skilsmisseaftalen mener, at det nordirske "backstop" risikerer at binde Storbritannien til EU's toldregler i al evighed - uden mulighed for at indgå egne handelsaftaler.
Ikke flertal
Theresa Mays konservative parti har ikke flertal i underhuset, og oppositionspartiet Labour, det skotske parti SNP, regeringens nordirske støtteparti DUP samt mange af hendes egne partifæller har alle sagt, at de vil stemme imod aftalen.
Rygterne om udsættelsen af afstemningen fik det britiske pund til at falde til det laveste niveau over amerikanske dollar i 18 måneder.
Theresa May vil nu vende tilbage til de øvrige 27 EU-lande i et forsøg på at få ændret skilsmisseaftalen, fortæller hun i parlamentet.
- Det er den rette aftale for Storbritannien. Jeg er fast besluttet på at gøre alt, hvad jeg kan, for at skaffe de forsikringer, som dette hus kræver for at aftalen over stregen, siger Theresa May.
Stats- og regeringscheferne i EU mødes til topmøde i Bruxelles på torsdag og fredag.
EU afviser
EU-Kommissionen har så sent som i dag gjort det klart, at aftalen, som parlamentarikerne skulle have godkendt i morgen, er den eneste mulige.
Den irske premierminister, Leo Varadkar, har samtidig afvist, at skilsmisseaftalen kan blive genforhandlet. Han vil maksimalt gå med til at præcisere det, der allerede står i aftaleteksten.
Netop i dag er det også blevet slået endelig fast af EU-domstolen, at Storbritannien uden videre kan afbryde brexit og trække skilsmissebegæringen tilbage, så længe det sker inden 29. marts næste år, hvor den tager effekt.