Det gik verden rundt, da 12 fodbolddrenge blev reddet efter 17 dages indespærring i en grotte i det nordlige Thailand - alle med livet i behold.
Efter at drengene og deres træner blev udskrevet fra hospitalet, er de fleste af dem flyttet i kloster. Det ophold er sluttet i dag og er blevet markeret med en afslutningsceremoni, skriver nyhedsbureauet AP.
Klosterophold er normal praksis
I et land med buddhistisk tro – som Thailand – er det normal praksis at tage i kloster, efter man har været udsat for en traumatiserende oplevelse.
300 var mødt i forbindelse med ceremonien, hvor drengene forlod templet og blev begavet med blomster, mad og penge som et symbol på de fremmødtes religiøse hengivelse.
Seewad Sompiangjai, der er bedstefar til en af drengene fra grotten, sagde i forbindelse med klosteropholdet til BBC:
- Det er ligesom om, de er døde, men nu er blevet genfødte.
Regering truer medier med retsforfølgelse
Den thailandske regering har afskåret medierne enhver mulighed for at interviewe drengene, og har - med hjemmel i børnebeskyttelseslove - truet med retsforfølgelse, hvis man alligevel måtte få den idé.
Mens det har mødt kritik, at regeringen prøver at kontrollere drengenes fortælling for at booste egen popularitet op til næste års valg, har flere psykologer erklæret, at drengene kan være sårbare i forhold til at udvikle lidelser som posttraumatisk stress efter indespærringen og den megen medieopmærksomhed.
Til et pressemøde i forbindelse med udskrivelsen oplyste hospitalets lægestab dog, at ingen af drengene umiddelbart havde lidt fysiske eller mentale mén.
En enkelt dreng fra fodboldholdet er ikke en del af begivenhederne i klostrene, da han er kristen.