Yderligere tre provinshovedstæder i Afghanistan er faldet til Taliban.
De militante islamister har indtaget hovedstæderne i provinserne Badakhshan og Baghlan i den nordøstlige del af landet, samt hovedstaden i Farah-provinsen mod vest. Det oplyser embedsfolk til nyhedsbureauet AP.
Onsdag har oprørsgruppen desuden taget en vigtig militærbase i Kunduz-provinsen.
Taliban har været på hastig fremmarch på flere fronter, siden USA's præsident, Joe Biden, i foråret besluttede at trække de amerikanske soldater ud af Afghanistan. Oprørsgruppen kontrollerer nu ni af de i alt 34 provinshovedstæder i landet.
Der findes forskellige opgørelser over, hvem der har magten i Afghanistans provinser og distrikter. Men BBC siger, at halvdelen af landets befolkning på 15 millioner nu bor i områder, der enten er under Talibans kontrol, eller hvor gruppen har en åbenlys tilstedeværelse.
Biden fortryder ikke
Men den konstante strøm af dårlige nyheder fra Afghanistan fører ikke umiddelbart til selvkritik i Det Hvide Hus.
- Jeg fortryder ikke min beslutning, sagde Joe Biden til journalister sent tirsdag.
Han understregede ifølge Ritzau, at USA fortsat vil støtte Afghanistans væbnede styrker i kampen mod Taliban med luftangreb, militært udstyr, fødevarer og aflønning af soldater.
- Vi har trænet og forsynet over 300.000 afghanske soldater med moderne udstyr. De er nødt til at kæmpe. De er i overtal i forhold til Taliban, sagde Biden.
- Afghanistans ledere må finde sammen og kæmpe for sig selv og for deres land.
Forhandlinger i Doha
Mens der kæmpes i Afghanistan fortsætter forhandlinger mellem de stridende parter samt repræsentanter for USA og andre regeringer i Qatars hovedstad, Doha.
En talsmand for Talibans politiske afdeling siger til det arabiske medie Al Jazeera, at bevægelsen er indstillet på at forhandle sig frem til en løsning på konflikten og ikke ønsker et sammenbrud i samtalerne.
Et medlem af den afghanske regerings delegation i Doha har også talt med Al Jazeera, skriver Ritzau.
Personen oplyser, at regeringen har stillet krav om en mægler i forhandlingerne for at få klarhed over, om der forhandles seriøst, eller om samtalerne bare holdes kørende, mens Taliban fortsætter sin offensiv.
- Taliban har ingen interesse i at forhandle, men snarere i at nå sine mål gennem krigsførelse. Det internationale samfund burde presse Taliban til at tage forhandlingerne seriøst, siger personen.
Talsmanden for Taliban hævder derimod, at "det var regeringen, som afviste princippet om en mægler, ikke Taliban".