Politiet i Hongkong har sat ind med tåregas, peberspray, knipler og gummikugler mod demonstranter, der har stormet parlamentet i den kinesiskstyrede storby.
Det er en stærkt voldelig eskalering i de hidtil fredelige demonstrationer, der har stået på over de seneste dage i protest mod en ny lov, som skal gøre det muligt at udlevere borgere i Hongkong til retsforfølgelse i det øvrige Kina.
Over de seneste dage har hundredetusindvis af indbyggere taget del i det, der klassificeres som de største demonstrationer i byen siden 1997, hvor Hong Kong mistede sin suverænitet.
Pro-uafhængighedsgruppen 'Hong Kong National Front', som er med i demonstrationerne, bad tidligere på dagen regeringen trække den omstridte lov tilbage inden klokken 15 lokal tid.
Hvis ikke, ville demonstranter trænge ind i parlamentet og strejke "på ubestemt tid", skrev gruppen på Facebook.
Udviklingen har fået politiet til at definere demonstrationerne som "optøjer" - en lovovertrædelse, der kan koste op til 10 års fængsel, skriver BBC.
Politiet har indtil videre haft succes med tåregassen, der har fået demonstranterne til at trække sig tilbage fra parlamentsbygningen.
Flere af demonstranterne er meget unge, skriver en journalist fra Wall Street Journal, som er til stede ved demonstrationerne, på Twitter.
Han fortæller, at demonstranterne har organiseret sig godt og i øjeblikket uddeler vandflasker, beskyttelseshjelme og natriumchlorid, der behandler skader fra tåregas. Og burgere til de sultne, der har været i gang hele dagen.
Hongkongs frihed under angreb
Hongkong har i mange år haft særskilt semiautonom status i Kina under en 'et land, to systemer'-formel, der i de senere år har været under pres fra Kinas kommunistiske styre, som regerer fra Beijing.
Det seneste lovforslag, der har fået hundredetusindvis af demonstranter på gaden siden søndag, er ifølge flere kritikere et led i et større angreb mod landets frihed. Det skriver BBC.
Lovforslaget skal gøre det muligt for myndigheder i fastlandet Kina, Taiwan og Macau at få udleveret borgere i Hongkong, der er mistænkt for kriminalitet som mord eller voldtægt.
Kritikere mener, at loven kan og vil blive brugt i angreb på politiske modstandere af det kommunistiske styre.
Styret har i den senere tid vist, at det er villigt til at gå langt for at lukke munden på sine kritikere - også selvom de befinder sig i Hongkong, der har sit eget retssystem.
Sidste blev et politisk parti i Hongkong, som gik ind for byens uafhængighed, bandlyst.
Tidligere forsvandt en boghandler fra Hongkong og dukkede senere op i det kinesiske fastland. Han har fortalt, at kinesiske myndigheder kidnappede ham og førte ham over grænsen til afhøring og "mental tortur".