Syriens borgerkrig ligner en gordisk knude af død og ødelæggelse. De seneste rapporter lyder på børn, der dør af sult, og mennesker, der spiser græs for at overleve manglen på mad.
Men efter en uges fredsforhandlinger i Geneve er parterne gået hver til sit - uden fremskridt.
Ifølge den syriske opposition viser det syriske regime slet ikke nogen interesse i at stoppe blodbadet i Syrien.
Den syriske udenrigsminister har derimod kaldt oppositionen "umoden" og beskyldt den for at sabotere egentlige forhandlinger ved stædigt at insistere på, at regimet træder tilbage.
En ydmyg begyndelse
Alligevel har manden, der har påtaget sig opgaven med at få det umulige til at lykkedes og parterne til at mødes, håbet intakt:
- Det går ganske langsomt, men parterne har vist acceptabel deltagelse. Det er en meget ydmyg begyndelse, men et grundlag vi kan fortsætte fra, sagde FN's fredsforhandler Lakhdar Brahimi til den efterfølgende pressekonference ifølge BBC.
Alene det, at regimets mænd sidder i samme rum som oppositionen på trods af en afgrundsdyb uenighed, giver grund til fortrøstning, mener Lakhdar Brahimi:
- Der har været øjeblikke, hvor den ene side har anerkendt de bekymringer og udfordringer, som den anden side lever med, sagde han.
Regime tøver med at deltage igen
Anden rund af fredsforhandlingerne begynder den 10. februar. Mens den politiske opposition har meldt ud, at den vil deltage, så tøver regimets udsendinge:
- De har ikke sagt, at de har tænkt sig at komme, men de har omvendt heller ikke meldt fra. De bliver nødt til at tjekke med Bashar, fortalte Brahimir
Opposition uden opbakning
Flere observatører er særdeles skeptiske overfor fredsforhandlingerne i Geneve. Det skyldes primært, at oppositionen til præsident al-Bashir er splittet.
Den politiske opposition, der er med til forhandlingerne i Geneve, lever i eksil i udlandet og er relativ uberørt af konflikten, hvor over to millioner er flygtet ud af landet, mens byer er blevet skudt i sænk og over 115.000 mennesker dræbt.
De militante oprørsgrupper, der også internt er uenige om fremtiden for Syrien, deltager ikke i forhandlingerne - og størstedelen bakker ikke op om den politiske eksil-opposition.
Derudover er de internationale magter også uenige om vejen til fred for Syrien: Rusland ønsker, at regiment skal fortsætte, mens USA går ind for en militær aktion mod regimet.