Mens størstedelen af de danske barer ligger stille hen fredag aften, vibrerer nattelivet ufortrødent i den svenske hovedstad, Stockholm.
På trods af, at det lige præcis er her, coronavirusset har spredt sig hurtigst i Sverige, og det er kun få dage siden, at én person er mistede livet på grund af det.
- Folk skal simpelthen slappe lidt af med den coronavirus nu. Der er ingen grund til at gå i panik, siger taxachufføren Ibrahim Bakar.
Torsdag var 814 svenskere bekræftet smittede – 309 af dem bor i Stockholms Län, men myndighederne har droppet at tælle antallet af coronasmittede, og tallene er derfor sandsynligvis lavt sat nu.
- Vi er ikke i panik her. Vi tager det meget stille og roligt og joker faktisk en del med det. Jeg er mest bekymret for vores økonomi lige nu, siger 29-årige Anton Melander.
Han sidder og drikker fadøl med sin ven, Marcus Johansson, på den populære bar Folkbaren i Södermalm, et område hvor unge normalt kommer for at drikke øl, danse og holde taxierne beskæftigede. I aften ser ikke ud til at blive meget anderledes.
Herinde er der omkring 100 mennesker, og folk sidder tæt. Stemningen er fredagsagtig.
'Det lyder jo helt udansk'
Jonas Wiklund, som står bag baren, håber dog, at der kommer flere.
- Normalt er vi dobbelt så mange her. Så man kan godt mærke, at folk så småt begynder på at blive hjemme, siger han.
De svenske myndigheder har valgt at aflyse alle begivenheder med 500 deltagere eller flere, så kommer her flere, er det ikke noget problem.
Anton og Marcus synes, at det lyder vildt, at Danmarks statsminister har opfordret barer som den, de sidder på nu, til at lukke ned.
- Det lyder jo helt udansk! Jeg havde troet, at danskerne ville være mere chill omkring alt det her. Hvis vi skulle gøre det i Sverige nu, så ville jeg tænke, at det var lidt overdrevet, siger Anton.
Skoler og universiteter holder fortsat åbent
I Sverige har myndighederne sagt, at man skal blive hjemme fra arbejde, hvis man er syg, og at ”unødvendige” besøg på hospitalerne og plejehjemmene skal undgås. Skolerne og universiteterne er fortsat åbne, fordi regeringen mener, at det vil ende med et for stort tab af sundhedspersonale, hvis alle børn bliver sendt hjem og skal passes af forældrene.
Bekymringen for økonomien fylder derimod meget i Sverige og de svenske medier. Også her på baren.
- Jeg er ikke så bange for, om jeg bliver syg. Jeg er meget mere bekymret for økonomien. Det giver ikke mening at lukke min bar. De syge kommer her jo ikke, og vi skal også tage hensyn til de raske, siger han.
Spørger man Jonas, hvad han tænker om de nye danske tiltag, senest lukningen af grænsen, ryger skuldrene op til ørerne, og så griner han let.
- Jeg synes altså, det lyder lidt hysterisk. Men hvis det viser sig, at Sverige har mange flere syge end i Danmark i den næste tid, så har danskerne jo nok haft ret. Det må tiden vise.
Marcus fortæller, at han har set billederne af danskerne, der hamstrer i supermarkederne.
- Jeg ved ikke, om vi svenskere ville gøre det samme. Det ville vi nok. En ting er i hvert fald sikkert: vores fælles skandinaviske ry for at være så rolige og rationelle bliver virkelig testet nu.