I dag indledes sidste runde af forhandlingerne om det omstridte atomprogram, som Iran er i gang med.
Styret i Teheran fastholder, at programmet med at berige uran blot skal forsyne landet med strøm.
Men de hensigter tvivler mange andre lande på, og frygten er, at Iran beriger uran for ar kunne fremstille egne atombomber.
DR's internationale korrespondent Steffen Gram har fulgt de årelange forhandlinger tæt. Vi har stillet ham nogle spørgsmål om, hvad der nu skal ske under forhandlingerne i Wien de næste dage.
Hvor gode er chancerne for en aftale inden fristen på mandag?
- Det er umuligt at sige. Både den iranske regering og den amerikanske regering - og det er dem, der bestemmer - ser ud til at være interesserede i en aftale. Men parterne er særdeles fåmælte. Der er ikke sluppet meget ud efter sidste runde for nyligt i Mellemøsten. De største problemer for en aftale ser ud til at ligge hjemme i de to hovedstæder. Det handler om at overbevise den nyvalgte amerikanske Kongres med republikansk flertal og den konservative Revolutionsgarde i Iran om, at en aftale i det hele taget er en god ide.
Frygten er jo at Iran pønser på at blive en atommagt - altså at kunne lave egne atomvåben - hvor langt er landet fra at kunne det?
- Det er de færreste, der tror på, at Iran har brug for så omfattende atomprogram, som de kræver, udelukkende til civile formål. De vestlige eksperter er nogenlunde enige om, at Iran vil kunne producere en atombombe inden for et år.
- Det vil sige: Hvis de fik lov - for her kommer risikoen ind for et vestligt eller israelsk angreb. Det er de færreste, der tror, at det vil ske - men der er heller ingen, der udelukker det.
Hvad sker der, hvis de ikke kan blive enige med Iran om en aftale senest på mandag?
- Indtil nu satser man på, at der vil komme en afgørelse - måske ikke en aftale. Hvis den ikke kommer, kan man se mindst to muligheder:
- Den ene mulighed er, at forhandlingerne fortsætter en kort tid endnu, fordi man er så tæt på, at det skal have en sidste chance. Den anden mulighed er, at så stopper det hele. Så går den internationale front mod Iran, der også tæller Kina og Rusland, i opløsning. Rusland og Kina blokerer for nye sanktioner og indgår måske separate aftaler med Iran.