Frankrig har været i undtagelsestilstand siden terrorangrebet i Paris i november sidste år.
Og efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo for halvandet år siden, valgte den franske regering at afsætte omkring tre milliarder kroner til at bekæmpe terror.
Alligevel lykkedes det i aftes en terrorist at torpedere og dræbe mindst 84 mennesker, der fejrede den franske nationaldag, Bastilledagen, ved stranden i Nice.
Men uanset hvor mange ressourcer, der bliver sat af til at bekæmpe terror, så kan man aldrig sikre sig mod et angreb som det, franskmændene oplevede i aftes, siger Jan Jarlbæk, privat sikkerhedsrådgiver og tidligere officer i Europol.
- Det tyder på, at manden enten har handlet alene eller med nogle få gerningsmænd, og det er nærmest umuligt at gardere sig 100 procent mod denne slags ”ensomme ulve”, der handler mere eller mindre ud fra egne betragtninger, siger han.
Myndighederne har udpeget den 31-årige Mohamed Bouhlel som værende gerningsmanden bag angrebet. Den 31-årige tuneser med fransk opholdstilladelse var kendt af det regionale politi for kriminalitet og vold.
Men ifølge de foreløbige oplysninger er han ikke tidligere blevet sat i forbindelse med terrororganisationer som Islamisk Stat. Og han var heller ikke på myndighedernes overvågningsliste.
- Sagen viser bare, hvor svært det er for myndighederne at have alle de her mennesker på radaren. Det kan man ikke. Han kan sagtens være blevet radikaliseret tidligere, og det kan også være, at han har besluttet sig i sidste måned, siger Jan Jarlbæk og fortsætter:
- Vi hører, at lastbilen blev lejet for et par dage siden, så der ligger en form for planlægning bag det her og en vilje til at angribe. Og eftersom det skete på Bastilledagen, tyder det på, at han ville skabe så meget opmærksomhed som mulig, siger han.
Der er endnu ingen terrororganisationer, der har taget skylden for terrorangrebet.