Det internationale samfund må indse, at Rusland har taget Krim fra Ukraine - og at der intet er at gøre ved det.
Sådan lyder vurderingen fra Ruslands-ekspert Flemming Splidsboel fra Københavns Universitet.
- Krim er tabt for Ukraine. Det tyder alt på.
Russerne graver sig ned på Krim
Flere medier melder om, at Rusland er ved at afskære Krim fra resten af Ukraine og gøre halvøen til en del af Ruslands baghave.
- Russerne er ved at grave sig ned og blokere veje. Samtidig er Rusland ved at etablere en fast forbindelse til Krim, siger Flemming Splidsboel.
Det tyder på, at russerne er kommet for at blive. Faktisk er det en taktik, de har benyttet tidligere med stort held i de to georgiske enklaver Sydossetien og Abkhasien i 2008.
- De blev understøttet af Rusland, så de kunne holde sig uafhængige af Georgien. Og det samme vil Rusland gøre med Krim, så de om et, to eller 20 år kan komme tilbage og annektere Krim-halvøen i Rusland - efter befolkningens eget ønske, siger han.
Blød etnisk udrensning på vej
Lige nu er folkesammensætningen på Krim meget blandet. Selv om størstedelen af befolkningen har tætte bånd til Rusland, findes der også grupper, som vil kæmpe hårdt for at forblive afhængige af russerne.
Derfor forventer Flemming Splidsboel også, at Rusland snart vil begynde på en stille udrensning af Krim for 'uønskede elementer'.
- Krim-tatarerne (muslimsk mindretal, red.) udgør 12 procent af befolkningen på Krim - og de har dårlige minder om tiden under Stalin, hvor de var udsat for etnisk udrensning. Så dem vil russerne forsøge at presse til at flytte fra Krim i løbet af de næste par måneder.
Putin holder fast indtil det gør for ondt
Kun hvis den russiske folkestemning går imod Putins ønske om at annektere Krim, kan han blive tvunget til at ændre retning, mener Flemming Splidsboel.
Eller hvis krisen begynder at koste russerne så mange penge, at fødevarerne og råstofferne i Rusland bliver dyrere, kan det give en modstand i Rusland, som Putin ikke kan sidde overhørig.
- Men det kræver, at EU's 28 medlemslande skal blive enige om hårde sanktioner mod Rusland. Og der er altså 10-12 lande, der er direkte afhængige af gasleverancer fra Rusland. Samtidig er tre-fire af landene direkte i lommen på Rusland, så jeg ser det ikke ske, siger Splidsboel.