Hvad der rent faktisk skete på det saudiske konsulat i Istanbul for otte dage siden, da den saudiske journalist Jamal Khashoggi sidst blev set, er stadig ikke klart.
Men den saudiske forklaring om, at han selv har forladt konsulatet, begynder at hænge i en tynd tråd, efter nye afsløringer i dag er kommet frem.
Det fortæller DR's korrespondent i Mellemøsten Michael S. Lund.
- De tyrkiske medier har offentliggjort en række nye overvågningsbilleder i sagen, der viser, 15 saudi-arabere ankomme på et lynvisit til Istanbul, den dag journalisten forsvandt. Flere af dem deler navn og udseende med saudiske militærfolk, og biler er set køre til og fra konsulatet, mens Khashoggi er set gå ind, men ikke ud. Det rejser virkelig spørgsmålet om, hvad de skulle på konsulatet den dag, siger Michael S. Lund.
59-årige Jamal Khashoggi besøgte konsulatet 2. oktober, for at få styr på nødvendige papirer forud for, at han skulle giftes.
Han er kendt som en kritiker af styret i Saudi-Arabien og har de seneste år levet i eksil i USA af frygt for forfølgelse.
Videomateriale er fjernet
De tyrkiske myndigheder står fast på, at journalisten er blevet myrdet på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul.
Og de har ifølge den britiske avis The Guardian også oplyst, at de ved, at overvågningsmateriale fra konsulatet er blevet fjernet, og at tyrkiske medarbejdere har fået fri den dag, Khashoggi forsvandt.
Men Saudi-Arabien benægter stadig alt, siger Michael S. Lund.
- De holder fast i deres forklaring om, at Khashoggi forlod ambassaden som alle andre, efter at han havde fået de dokumenter, han skulle bruge. Problemet med deres forklaring er bare, at der er ikke nogen øjenvidner eller overvågningsbilleder, der kan bekræfte deres forklaring.
Og det får presset på landet i Mellemøsten til at stige.
- Forklaringen halter gevaldigt. Den her sag forsvinder ikke bare. Folk forventer beviser. Og hvis der er sket journalisten noget, så er det et brud på alle regler, siger Michael S. Lund.
Journalistens forlovede har i dag bedt USA's præsident, Donald Trump, om hjælp til at kaste lys på sagen, skriver nyhedsbureauet AP.
Den republikanske senator Rand Paul mener omgående, at USA skal stoppe salget af våben til Saudi-Arabien, hvis forklaringen ikke passer.