Han har sammenlignet burkaklædte kvinder med postkasser og beskyldt premierminister Theresa May for at spænde en selvmordsvest om den britiske forfatning. Han er blevet fyret som journalist for at digte. Og han har et barn uden for ægteskab som følge af en affære.
Men det har ikke stoppet Boris Johnson, som New York York Times har døbt den politiske udbryderkonge.
Den tidligere udenrigsminister og borgmester i London har kurs direkte mod den berømte dør i Downing Street nummer 10.
Med garantier om at forlade EU den 31. oktober har bejleren til Theresa Mays post braget gennem alle fem interne afstemninger i den konservative parlamentsgruppe og ligger til at blive annonceret som ny premierminister den 23. juli.
Men hvem er den måske kommende premierminister, og hvordan er det lykkes ham at overleve de mange møgsager?
Det kigger vi nærmere på her.
Skarp pen og hurtig på aftrækkeren
Boris Johnson er uddannet i klassiske studier på Oxford University, men valgte journalistikken. Han startede på avisen The Times, men blev fyret for at have opdigtet et citat fra en ekspert, som i øvrigt var hans gudfar.
Det førte ham til Bruxelles, hvor han var korrespondent for Daily Telegraph.
Her gjorde han opmærksom på sig selv som EU-skeptiker og var ikke bange for at stille sine EU-kritiske spørgsmål på fransk - som det dengang var krævet - selv om hans franskkundskaber var alt andet end elegante.
Her blev det til adskillige sensationelle historie fra EU's motorrum, som andre medier havde svært ved at finde belæg for. Herunder, at EU ville begrænse kondomstørrelser på anmodning af Italien.
Vi skal frem til 2001 for at finde hans debut på den politiske scene som medlem af det britiske underhus for Det Konservative Parti.
I 2008 lykkedes det ham at erobre det ellers røde London og blive borgmester i storbyen. Her sad han helt frem til 2016, hvor han blandt andet stod for, at der blev bygget knap 100.000 almene boliger.
Journalistikken har han dog ikke lagt helt på hylden.
Han optræder som fast skribent i Daily Telegraph, hvor han har en ugentlig klumme, der indbringer ham i omegnen af 40.000 kroner om ugen.
Det er en aftale, han flere gange har fået kritik for. Blandt andet, da han for 10 år siden, mens han var borgmester, kaldte sit salær for "hønsefoder", hvilket blandt andet vakte kritik fra de transportansatte, der i den grad følte sig underbetalt.
Elsket og hadet
Johnsons skarpe pen har bragt ham i problemer flere gange gennem årene. Blandt andet da han i september skrev en klumme i avisen Daily Mail, hvor han beskyldte premierminister Theresa May for at spænde en selvmordsvest om den britiske forfatning i forhandlingerne om briternes brexit-plan for Nordirland.
- Dette markerer et af de mest afskyelige øjeblikke i moderne britisk politik, lød reaktionen fra kollegaen Sir Alan Duncan, der kaldte det "den politiske ende for Boris Johnson".
Det blev det som bekendt ikke.
Tværtimod er han gået fra at være en højtskrigende rebel på sidelinjen til at være langt fremme i feltet omringet af tidligere rivaler, der nu støtter ham. Det gælder blandt andre de tidligere premierminister-kandidater Dominic Raab, Matt Hancock og Mark Harper.
Theresa May tog afstand til Boris Johnson efter hans kommentar om burkaklædte kvinder.
Mens Londons-borgere var på fornavn med Boris, som blev beskrevet som en "Heineken-konservativ", fordi det lykkedes ham at ramme bredt i befolkningen, er han med tiden blevet en mere splittende figur.
Både på grund af sin skarpe pen, men også i høj grad på grund af sin fremtrædende rolle i forhold til det store splittende spørgsmål i britisk politik: brexit.
- Lige så populær som han er blandt nogle, lige så upopulær er han blandt andre. Han er virkelig en person, der deler vandene, fortæller Kim Bildsøe, DR's Storbritannien-korrespondent.
Uviljen mod Johnson satte gang i spekulationer om, at han ville blive fældet af en "alle andre end Boris"-kampagne ved det interne udskillelsesløb i parlamentsgruppen. Sådan blev det ikke. Han vandt alle fem valgrunder. Suverænt.
Charmetrold
Politikeren med den gule høstak på hovedet har begået nok bommerter i løbet af sin karriere til, at flere aviser har lavet listeartikler om det.
Alligevel formår han at ryste møgsagerne af sig gang på gang.
- Det kan han, fordi han også kan en masse andet, siger Kim Bildsøe, der siger, at Boris Johnson udmærker sig som en dygtig taler og en dygtig formidler.
Og det har i høj grad hjulpet ham med at sælge sig selv i forhold til det vigtige brexitspørgsmål.
- Han er nok bedre end nogen anden konservativ politiker til at fortælle historien om, hvad brexit skal kunne, og historien om, hvad for et land Storbritannien skal være, siger Kim Bildsøe.
- Når man ser på, hvor briterne er lige nu, så tror jeg, at der behov for nogen, der kan fortælle den historie. Der er så meget andet, der virker håbløst og vanskeligt, siger han.
På den måde lykkes det ham at gøre brexit til et salgspunkt, selv om der stadig er store huller i, hvad hans plan reelt er for brexit.
- Boris Johnsons brexit-plan brillerer med mange ting, men detaljer er ikke en af dem, siger Kim Bildsøe.
Boris Johnson kom i sidste måned i mediemøllen efter et meget omtalt skænderi med sin kæreste, hvor politiet var blevet tilkaldt. Han har holdt fast i, at det ikke er noget, han vil tale om.
Dermed har Storbritannien kurs mod en premierminister, der er ganske anderledes end forgængeren.
- Theresa May og Boris Johnson kunne ikke være meget mere forskellige.
- Hun er en person, der sætter sig meget ind i alle sager, mens Boris Johnson bevæger sig på det overordnede plan, siger Kim Bildsøe, som peger på, at Johnson som både udenrigsminister og borgmester var kendt for ikke at være specielt godt inde i detaljerne.
- Men Theresa May havde en meget begrænset evne til at kommunikere, og det har Boris Johnson i rigt mål, må man sige.
Det store brexit-monster
Johnson var en af de drivende kræfter bag brexit, men endte med ikke at stille op som premierminister, da David Cameron gik af som følge af folkeafstemningen i 2016.
The Economist påpeger i den forbindelse en pointe, der ikke er værd at glemme omkring den enorme gordiske knude, som brexit er blevet.
Nemlig, at monstret allerede har opslugt to britiske premierministre de senestre tre år.
Og det er et monster, som Boris Johnson i høj grad har været med til at skabe.
Boris Johnson førte an i kampagnen for at forlade EU. Han er siden blevet beskyldt for at vilddlede befolkningen med urigtige påstande.
Lederen af det skotske SNP-parti, Nicola Sturgeon, kaldte forleden Johnson for en "charlatan" og beskyldte ham for at have snydt vælgerne i forbindelse med brexit-afstemningen.
Andre hylder ham og tror, at han er manden, der kan gøre Storbritannien mægtigt igen.
Bliver Johnson premierminister, ligger det tunge ansvar for Storbritanniens fremtid pludselig hos ham.
Her vil han have tre måneder til at levere, hvad Theresa May ikke kunne levere på tre år.